İki gün sonra bize "Elham'ı söyleyin" dedi. Sahneye onunla birlikte dua edip çıktık!
Madonna'nın '2009 Sticky and Sweet' yaz turnesi, 4 Temmuz'da Londra'da başlıyor. Türk genci Yaman Okur da bu turnede Madonna ile birlikte dans edecek. 'Yaman Türk' olarak tanınan Okur, Madonna'nın bilinmeyen yönlerini anlattı:

* Türk basınında 'Madonna'nın arkasındaki Yaman Türk'' olarak tanınıyorsunuz... Nerelisiniz?
Paris'te doğdum, büyüdüm. Annem İzmitli, babam Adapazarlı. Ailemde hiç dansçı yok. Ama ben çocukluğumdan beri bir dans tutkunuyum.

* Madonna'yla sahneye çıkmak nasıl bir duygu?
İlk kez geçen eylül ayında Madonna'yla sahneye çıktım. Wembley Stadyumu'nda 50-60 bin kişi vardı. Sahneye 'Beat Goes On' şarkısında çıktım, olağanüstü bir heyecandı.

Çok pozitif bir enerjisi var
* Onunla çalışmaya başlamadan önce de Madonna hayranlığınız var mıydı?
Şovlarını hayranlıkla izlerdim, 1977 doğumluyum, Madonna şarkılarıyla büyüdük ama ben açıkçası daha çok hip hop ve rap dinlerdim, break dans yapardım. 'Confessions' turnesini izlerken break dance yapan herkesin bildiği ünlü Amerikalı break dansçı Cloud'u sahnede görünce, aklımdan Madonna ile dans etme hayali geçmişti.

* Nasıl onun dansçısı oldunuz?
2008'in ocak ayında seçmelerin yapıldığını duyduk ve kız arkadaşımla beraber apar topar New York'a uçtuk. Seçmelerde üçer kişilik koreografiler yapıldı, ayrıca serbest stilde dans ettik. Madonna'nın çok büyük ve pozitif bir enerjisi var, karşısında olmak rüya gibiydi.

* Madonna'ya yaklaşmanın bir sırrı var mı?
Aslında bir ipucu var. Farklı ve orijinal olan, hiç görmediği şeyleri seviyor. Denemekten korkmuyor. İnsanların karşısına yeni şeylerle çıkması gerek. Beni seçerken de 'slow motion' (ağır çekim) dansımdan hoşlanmıştı.

En büyük rüyamdı, gerçek oldu
* Dansçılarını toplayıp dua ederek sahneye çıktığını izlemiştim, siz de beraber dua ettiniz mi?
Evet etmez miyiz? Dansçıları arasında Malezya'da yaşayan Norman adında bir Müslüman arkadaşım daha var. İkimizin Müslüman olduğunu biliyordu. Bizi ilk konserden önce bir köşede Elham (Fatiha) okurken gördü ve dinledi. İki gün sonra hep beraber dua ederken, bize 'Siz de Elham'ı söyleyin' dedi. Çok farklı ve özel biri...

* Başka kimlerle dans etmek istersiniz?
Benim rüyam Madonna'ydı ve gerçek oldu. Üstüne başka bir isim hayal edemiyorum. Daha önce Fransa'da bir program için Lionel Richie ile sahneye çıkmıştım. Şimdi Madonna'nın yaz turnesi için Londra'da provalarımıza devam ediyoruz.

Bizi annemiz gibi koruyor
* Madonna, Michael Jackson öldüğünde, hemen kalbinin Michael'ın üç çocuğunda olduğunu söyledi. Kylie Minouge göğüs kanserine yakalandığında da onu arayan ilk kişiydi. Onda anne şefkati mi var?
Bana göre Madonna bir sanatçıdan çok, güzel bir anne. Madonna hepimize, tüm dansçılarına anne gibi yaklaşıyor. Konforumuzu sağlamaya çalışıyor, bize annemizmiş gibi sevgi ile davranıyor ve koruyor.

Paris'te okumuş
Yaman Okur, 1998-2000 yılları arasında Paris Uluslararası Dans Akademisi'nde okumuş. 2000 yılında 'On Emir' müzikalinde dansçı olarak yer almış. Ardından Star Akademi'nin televizyon şovlarına çıkmış.