Tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy Tek kişilik “Fername” adlı oyununu sergilemek için gittiği Eskişehir'de, hem “darbe vakti geldi, askerden ses yok” dedi.

Haber 7'nin haberine göre, söz konusu oyun 8 Mayıs akşamı Eskişehir Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Saat: 20:30'da başlayan “Fername” adlı oyun, sanatçı Ferhan Şensoy tarafından sahnelenmeye başlandı.


Ancak içeriği hiç de alışık olmadığımız şekilde Ak Parti'ye ayrılmıştı. Türkiye'nin çağdaş değerlerden uzaklaştığını iddia eden Şensoy her fırsatta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ve Ak Parti hükümetine siyasi mesajlarla göndermede bulundu.


'DARBEYİ ÖZLEDİM'


Ancak oyunun ilerleyen saatlerinde göndermelerin dozu da arttı. Çünkü Şensoy, “ Darbeyi Özledim ' diye söze başlayarak, geçmişteki Askeri darbelere atıfta bulunup; “Yapılan 3 darbe ottan-boktan sebeplerle yapıldı, asıl darbe yapmak için geçerli sebepler şimdi var, ama darbe yapan yok ' dedi. Salonda büyük bir şaşkınlık yaşayan bazı izleyiciler şakayı çoktan aşan bu oyun gittikçe politik bir arenaya dönüştü.


Oyunun ortalarında asıl söylemek istediğini açıkça belirtti ve; ' Bu ülkenin darbe vakti geldi fakat Asker bir şey yapmıyor. 1980'de yapılan darbe sırf Kenan Paşa'nın resim merakından dolayı yapıldı, darbe yapacaksınız madem şimdi yapın ' diyerek orduyu resmen tahrik etmeye çalıştı.


ŞENSOY NEDEN SABAHA KADAR UYUMUYOR?


Oldukça politik mesajlar veren Ferhan Şensoy oyunun bir yerinde Ergenekon soruşturmasıyla ilgili öyle bir laf etti ki korku mu, endişe mi, şaka mı, izleyiciler ayıramadı. Şensoy, “Her gün sabah ezanına kadar uyumuyorum. Hani olur ya Ergenekon'dan dolayı beni de almaya gelebilirler” diye. Ama sabah ezanı okununca bend e uyumaya geçiyorum, çünkü Ergenekon Savarlar sabah namazına gidiyor… dedi.


Oyunu izlemeye gelen bir çok seyirci politik açıklamalarla örülü bu sahnelerden rahatsız olunca oyunu terk etmek zorunda kalırken, bazı seyircilerde özellikle “Darbe'nin vakti geldi” sözlerine alkış tuttu.


Sanatı ve tiyatroyu aşan bu ifadelerin Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay'ca nasıl karşılanacağını merak konusu...