İstanbul 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, şikayetçi Murat Öncel ile sanık Şahnaz Çakıralp katıldı. Çakıralp savunmasında, "Eşim Murat'a yüz yüze veya telefonla hakaret etmedim. Öldüreceğim diyerek tehdit etmedim. Suçsuzum beraatımı istiyorum" dedi.

Çakıralp, diğer sanık Ali Dönmez'in ilk avukatı Bozkurt Nuhoğlu'nun yanında yardımcı olarak çalıştığını, Dönmez'in eşine karşı işlediği fiillerden haberi olmadığı gibi, ilgilenmediğini de ifade etti.

Şikayetçi Murat Öncel ise Şahnaz Çakıralp'in kendisini tehdit ettiğini ve hakarette bulunduğunu söyledi.

Öncel, diğer sanık Ali Dönmez'i tanımadığını, ancak bir gün avukat Bozkurt Nuhoğlu ile yanına gelerek eşinin kendisinden boşanmak istediğini, bunun bir bedeli olduğunu, Şahnaz'ın talimatıyla geldiklerini ve 10 milyon lira istediğini söylediklerini anlattı.

Öncel, "Bana '10 milyon lirayı vermezsen şimdiye kadar sizleri gazetelere rezil ettik. Bundan sonra da rezil ederiz. Eğer vermezseniz hayatınız tehlikede, bundan sonra başınıza geleceklerden biz sorumlu değiliz' dediler. Daha sonra Ali muayenehaneme geldi. Bana, 'Ben ağır cezada yargılandım. 12 Eylül devrinden geliyorum. Teşkilatçıyım. Şahnaz hanımın talimatıyla geliyorum. Bu istediğimizi yerine getirmezseniz hayatınız tehlikede' dedi. Ayrıca Şahnaz ile benim özel olarak çekilmiş birtakım uygunsuz görüntülerim olduğunu söyledi. 'Bunları piyasaya sürebiliriz' dedi. Daha sonra telefonla da aradı ve tehdit etti. Her iki sanıktan şikayetçiyim, uzlaşmak istemiyorum" diye konuştu.

Bu arada Şahnaz Çakıralp'in duruşma boyunca Mehmet Murat Öncel'e bakarak gülmesi dikkat çekti. Mahkeme, sanık Ali Dönmez'e davetiye çıkarılması için ertelendi.