Metin - Kemal Kahraman Kardeşlerin 2011 Mayıs ayında yayınladığı Şahmaran albümünün tanıtım konserlerinin ilki, 22 Aralık 2011 Perşembe günü saat 21.30'da Beyoğlu Haymatlos’da gerçekleşecek.

Konsere, Metin Kemal’in bilinen grubuyla beraber, Almanya’dan gelen konuk müzisyenler de eşlik edecek. Grup akustik gitarda Serdar Keskin, kemanda Ahmet Tirgil, viyolada Umut Kahraman, neyde Mübin Dünen, perküsyonda Yunus Yaşin ve akustik gitarda Metin Kahraman’dan oluşuyor.

Albümün kayıt aşamalarına da katkıları olan Berlinli müzisyenler Aiden Burke (viola, keman) ve Erich Schachtner (bas gitar), konserde yer alacak.

Şahmaran Masalı, geçtiğimiz yıllarda Seyri Mesel Tiyatro oyuncuları ve Metin Kemal Kahraman tarafından, sahnelenmişti. Tiyatro ekibinden Alişan Önlü, konser esnasında masaldan bir bölümü sahnede canlandıracak. Konserin birinci bölümü bir bütün olarak Şahmaran müzikalinin sunumundan oluşurken, ikinci bölümde de eski albümlerden eserler yer alacak. Bu bölümde genç solistlerden Eylem Kahraman ve Gülay, Metin-Kemal Kahraman eserlerini yorumlarken, Erdoğan Emir de kendi şarkılarıyla katkıda bulunacak. Konserin bir parçası da, Alişan Önlü ve grubu tarafından sunulan, Dersim inanç takviminin başlangıcı Gağan’dan (Yılbaşı-Noel) bir ritüelin sahnelenmesi olacak.

Şahmaran Masalı, yaşadığımız coğrafyanın, sadece tarihi eserlerle değil, ev sahipliği yaptığı kadim diller ve bu diller üzerinden aktarılan sözlü birikimle de, çok derin bir insanlık hafızasına tanıklık ettiği tezinin en canlı örneğidir. Konserde tanıtılacak albüm, Şahmaran Masalının Dersim’den derlenmiş bir Zazaca versiyonuna dayanıyor.

Konser tarihi: 22 Aralık 2011, saat 21.30
Mekan: Haymatlos
Adres: İstiklal Caddesi, Rumeli Han, No.48 C Blok, kat 2, Beyoğlu (Ağa Camii’nin yanındaki Han)
Tel. : 0212-2435535/36
Ayrıntılı bilgi için: Umut Kahraman (05053961512)