Bilinçsiz avcılar tarafından Kayseri’nin kırsal kesiminde son 1 ayda 9 şahine ateş edildi. ’Kızıl’ olarak adlandırılan ve yaralı halde bulunan şahinler, Büyükşehir Belediyesi Beştepeler Hayvanat Bahçesinde tedavi altına alındı. Şahinlerin tedavi sonrası doğaya salınacağı bildirildi. 
 
Büyükşehir Belediyesi Veteriner Müdürü Veteriner Hekim Levent Taflıoğlu, bahar aylarında başlayan ve sonbahara kadar süren şahin avının, bilinçsiz avcılar tarafından bu yırtıcı kuşları canlı hedef görüp ateş etmeye kadar vardığını söyledi. Veteriner hekim Taflıoğlu, şöyle dedi:"Şahin kuşları bilindiği gibi Arap ülkelerinde büyük para ettiği için canlı olarak avlayıp, yurt dışına kaçırıyorlardı. Özellikle Uzunyayla olarak nitelendirilen Pınarbaşı ile Sultansazlığı Kuş Cenneti çevresindeki bu avlanmanın önüne geçildi. Ancak, bazı avcılar şahin etinin yenilmeyeceğini bildiği halde, atış yeteneklerini geliştirmek için keyfi olarak ateş ederek yaralanmalarına ve ölmelerine yol açıyor. Yaralı bulunan bu hayvanlar, jandarma ve Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerince bize getiriliyor. Biz de bu yırtıcı hayvanları Mehmet Çalık Beştepeler Mesire yerindeki hayvanat bahçemizde bakıma alıyoruz. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri de zaman zaman buraya gelerek veya fakültedeki kliniklerde hayvanları ameliyat ediyor. Şahinler iyileştikten sonra yeniden doğaya salınıyor. Ancak, kanatları veya bir ayakları alınan Şahinler uçma yetenekleri kaybettikleri için Hayvanat Bahçemizde tutuluyor." 
 
Taflıoğlu, halkın bilinçsiz avlanmaya karşın Jandarma ve Çevre ve Orman Müdürlüğüne ihbar yapılmasını istedi. Son 1 ayda yaralı olarak getirilen 9 şahinden 5’nin doğaya salındığı, 2’sinin de önümüzdeki günlerde bırakılacağı ifade edildi. Bu arada, sağ kanatları ameliyatla alınan 2 kızıl şahinin ise, hayvanat bahçesinde beslendiği ifade edildi.