İzmir'in Menderes ilçesinde düzenlenen 4. Çiçek Festivali'ne katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Cebimizde taşıdığımız nüfus cüzdanındaki numara milli piyango numarası değil." dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, hemşehrileri tarafından düzenlenen 4. Çiçek Festivali'nde moral buldu. Dün akşam Menderes ilçesindeki festivale katılan Bakan Şahin, gündeme dair açıklamalar yaptı. Ordu'nun yüksek ve yayla kesimlerinden gelerek Menderes'e yerleşen ve çiçek yetiştiriciliği yapan vatandaşlara seslenen Bakan Şahin, çiçeğin barış, sevgi ve kardeşliğin sembolü olduğunu söyledi. Bakan Şahin, "Çiçek rengi, türü ve anlamı ile başkadır. Çiçek yetiştirenler ve çiçek satanlar ülkenin emniyeti ve güvenliği için çalışmaktadır. Güvenlik güçleri nasıl Türkiye'nin güvenliğini sağlıyorsa çiçek verenler de barışa ve kardeşliğe koydukları katkı ile aynı görevi yapmaktadır. İnsanlar arasındaki ilişkileri geliştirip, güzelleştirerek mutlu ve huzurlu ortam sağlamaktadır. Çiçekçiler bu ülkenin güvenliği ve huzuruna katkı koyuyor. Hem de bunu yaz kış demeden yapıyorlar. Bu ülkede birileri çiçek verip barış ve kardeşliği güçlendirirken birileri ise talihsizlik içinde, aldanmışlık içinde kardeşliğe taş atıyor, bomba atıyor, kurşun atıyor. Bir tarafta milletin huzurunu bozan zavallı azınlık kesim, bir tarafta ise ter döken, helali ile kazancını sağlayan büyük topluluklar bulunuyor." dedi.

PARADAN DAHA ÇOK DEĞER VERELİM

İranlı Şair Sadi Şirazi'nin gül ve diken ile ilgili söylediği sözleri anlatan Bakan Şahin, "Çiçek dikeni batsın diye verilirse o çiçeği alan dost rencide olabilir. Önemli olan hangi niyet ile verildiğidir. Allah kimsenin niyetini bozmasın. Anadolu insanımız bu vatanın evladı olmaktan onur ve gurur duyuyor. Bu onuru bir bayrak gibi taşıyor. Toprağında üretim yapıp, karnımızı doyurduğumuz bu vatana hepimiz sevdalıyız, aşığız. Meydanlarda bulunan hür ve özgür insanlar olarak toplanabiliyorsak bu aziz vatana borçluyuz. Bu vatanın sahibi asil ve aziz millet olarak al bayrağımıza borçluyuz. Biz her zaman 'tek millet, tek vatan, tek bayrak' diyoruz. Cebimizde taşıdığımız kimliğimizde yazan o numara Milli Piyango biletinde bulunan bir numara değil. Bu numara bizim vatandaşlık numaramızdır. Bunun olması bize çok şey veriyor. Bize, özgürlük, ekmek, aş, özgür birey olma imkanı ve çok şey veriyor. Vatandaşlığın olması için öncelikli olarak bir vatanın olması gerekir. Bunun olması için vatan olgusu çok önemlidir. Bugün ne üretiyorsak üretelim, ister çiçek, ister fındık isterse zeytin, mısır üretelim bu aziz vatan için çalışalım. Aziz vatana çiçekten, paradan daha çok değer verelim." diye konuştu.

EN GÜZEL GÜL'Ü ALDI BAKAN'A HEDİYE ETTİ

Festivalde tam 10 dalda en güzel çiçek yarışması yapıldı. Dereceye girenlere hediyeleri başta Bakan Şahin olmak üzere protokoldekiler tarafından verildi. AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, açık arttırmada satılan çiçeklerden birine 5 bin, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık ise 3 bin TL verdi. Festivalde birinci seçilen 'en güzel gül'ü İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti eski Meclis Üyesi Eczacı Bülent Delican aldı. Açık arttırmada 10 bin TL veren Delican, aldığı gülü Bakan Şahin'e hediye etti. Festivali düzenleyen Menderes Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet İmre, katılımcılara teşekkür etti. İzmir'in kesme çiçek üretiminde Türkiye'de söz sahibi olduğunu, bunun büyük bölümünün Menderes'teki üreticilerin sağladığını anlatan İmre, "Yaptığımız çalışmaları her yıl festival ile renklendiriyoruz. Buraya gelerek bizleri onurlandıran başta sayın bakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi. Dernek Başkanı İmre, Bakan Şahin'e katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verdi.