Etkinlik öncesi konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı “Didim Kent Konseyine böyle bir çalışma başlattığından dolayı candan tebrik ediyorum. Katılımın bu kadar fazla olması Didim halkının doğa dostluğunun bir kanıtıdır. Biz de Didim Belediyesi olarak bu gibi çalışmaları destekliyor ve bugün burada toplanan tüm doğa dostlarına teşekkür ediyorum. Didim"imiz “turizm kenti olmayı başarmıştır, öğrencisinden iş adamlarına “ çevre dostu bir Didim için” yapmamız gereken çok önemli vazifelerden biriside çevremizi temiz tutmak. Bu anlayış çerçevesinde herkesin doğaya saygılı olmasını istiyoruz ve bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Didim Kent Konseyi Başkanı Taner Küsmez de, “Bu gün burada sizinle beraber olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu gün burada doğa yürüyüşü ile birlikte çevre temizliği yapacağız, yapacağımız bu etkinlik sadece Didim"e değil tüm Türkiye "ye örnek olacaktır. Bu bir ilktir. Özelikle gençlerimizin bu tür etkinlikte yer alması önemli çünkü geleceğimizin teminatı gençler. Gençlerin bu tür etkinlikte yer aldığından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Küsmez Otelin önünde başlayan “Doğa yürüyüşü ve Çevre Temizliği” yaklaşık olarak dört kilometrelik bir alanda yapılırken etkinliğe katılan çevre dostları iki römork dolusu çöp topladı. Didim Kent Konseyi Başkanı Küsmez tüm katılımcılara teşekkür etti.