İlçede yaşayan İngiliz aileleri ve çocukları güneşli havayı fırsat bilerek Altınkum sahilinde softball oynayarak güzel havanın tadını bu şekilde çıkarıyor.
Takımlar halinde oynanan oyunda İngilizler çocuk, genç ve aralarında Türklerinde bulunduğu takımlarla müsabaka yaparak oyun oynaması sahilde geçenlerin de dikkatini çekerken, oynanan oyunda İngilizlerin softball"de acemi oldukları da görüldü.
Müsabaka yalı caddesi üzerinde gezintiye çıkan vatandaşlarında dikkatini çekerken, müsabakaların sonunda 1.ci gelen takıma kupa verildi. İlçede yaşayan İngilizlerin belirli periyodiklerle bu tür maçlar yaptıkları da öğrenildi.
SOFTBALL NEDİR?
İki takımla, genellikle bayan oyuncular tarafından oynanan, her 3 hatadan sonra defans oynamak için takımların yer değiştirdiği, baseballa kardeşi kadar benzeyen bir spor, oyun bir nevi topla köşe kapmaca olarak yayımlanmaktadır. Her takım defans oynamaya geçtiğinde sahada 1 atıcısı 1 yakalayıcısı 3+1 iç saha oyuncusu biri olmak üzere ve 3 de dış saha oyuncusu vardır. Takımlar yer değiştirdiğinde ise bu sefer aynı oyuncular teker teker ve önceden belirlenmiş bir sıraya göre sahaya topa vurmak için gelirler, defans takımında yer almayan sporcular, aynı takımda sadece vurucu olarak da oynayabiliyor.