Didim ilçesinde dalış turizmine hareket getirmek ve balıklara resif olanağı sunmak amacıyla bir sahil güvenlik botu batırıldı.
Sahil Güvenlik Komutanlığına yaklaşık 50 yıl hizmet eden 30 metre uzunluğunda, 4.5 metre genişliğinde, 70 ton ağırlığındaki ''SG 118'' botu, artık deniz tabanında hizmet verecek.

-Eski bakan Tüzmen de katıldı-

Batırma operasyonuna başlanacağı sırada eski bakanlardan Kürşad Tüzmen, bot üzerine çıkarak elindeki balta ile tonoz halatlarını kesti. Ardından, botun içine su pompalanmaya başlandı.
Tüzmen, su pompalanması sırasında çıkan bir sorun üzerine, paletlerini giyerek denize girdi ve lombozlardan el ve paletleriyle su gönderdi. Bot, 25 tekne ile bölgeye gelen vatandaşların alkışları ve teknelerin kornaları eşliğinde battı.
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, batırılma alanını Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesiyle birlikte belirlediklerini dile getirerek, ''Amacımız Didim'deki dalış turizmini geliştirmek, balık popülasyonunu artırmak ve aynı zamanda trol gibi kaçak balık avcılığını belirli ölçüde önlemek'' diye konuştu.
Atabay, botun batırıldığı bölgede orfoz, eşkina, müren, laos, deniz kabukluları, ahtapot, turna, akya, sinarit ve torik cinslerinin tespit edildiğini ve bu türlerin mevsime göre gözlemleneceğini kaydetti.
Almanya'da 1959 yılında inşa edilen ''SG 118'', 1961 yılında Jandarma Genel Komutanlığı Sahil Muhafaza botu olarak görev yapmaya başladı ve 9 Temmuz 1982'de Sahil Güvenlik Komutanlığına tahsis edildi.
Hizmet dışına 18 Mayıs 2010'da bot, son olarak Hatay Sahil Güvenlik Komutanlığı emrinde kullanılmıştı.