Hesaba yağan twitler arasında “Şahan asker olsa ne yazar içinde olmadıktan sonra!..”, “Şike soruşturmasına Şahan’ı da alsınlar. O zaman kilo verir!..” gibi sözler bulunuyor.
 
Twitter’da, komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar’ın askere gitmesi ile ilgili olarak yoğun bir kampanya başlatıldı. “sahanaskere” hesabı ile başlatılan kampanyaya, bir günde, çeşitli kesimlerden binlerce twit geldi.
 
30 yaşındaki sanatçıyı zor durumda bırakan kampanya, müzik yapımcısı Erol Köse’nin Twitter’a attığı “Askerden yırtayım derken şeker komasına gireceksin!.. Herkes biliyor askere gitmemek için zayıflamadığını” şeklindeki sözleriyle başladı.
 
Erol Köse; Şahan Gökbakar’ın, Ayşe Arman’a verdiği röportajda; “Recep İvedik yüzünden zayıflamıyor olabilir misiniz? Ya da bir başka bahaneniz mi var?” sorusuna, “Benimki bilinçli tercih!..” şeklindeki cevabını askere gitmek istememesine bağlıyor. Erol Köse’nin bu iddiayı ortaya atmasından sonra açılan “Sahanaskere” hesabı, twit yağmuruna tutuldu. Bunlar arasında sanatçının askere gitmemesini eleştiren “Şahan asker olsa ne yazar içinde olmadıktan sonra!..”, “Şike soruşturmasına Şahan’ı da alsınlar. O zaman kilo verir. Belki askere alırlar!..” gibi ilginç twit’ler bulunuyor.
 
“135 KİLOYUM, ELVERİŞSİZİM!”
 
Şahan Gökbakar, geçen yıl da Erol Köse’nin ortaya attığı “Şahan neden askere gitmiyor?” sorusu üzerine bir açıklama yapmış ve “kilosu sebebiyle askerliğe elverişsiz” kabul edildiğini belirtmişti . Gökbakar şunları söylemişti: “Bir süredir Bahçeşehir Üniversitesi tiyatro bölümünde master yapıyordum. Doğal olarak askerliğim öğrenimim sebebiyle tecil ediliyordu. Masterim 2010 yılı Şubatında başarısızlıkla sona erdi. Okulla ilişiğim kesildi. Tembelliğim yüzünden tezimi tamamlayamadım. Dolayısıyla askerlik tecilim de sona erdi. Her vatandaş gibi askerlik şubesine başvurdum. Beni muayeneye yolladılar. Gittiğim heyette, boyumu ve kilomu ölçtüler. Boyum 1.84 kilom 135 çıktı. TSK Sağlık Yeteneği yönetmeliği sebebiyle “Askerliğe elverişli olmadığımı” söylediler. Bütün bu süreçte normal bir vatandaşa nasıl davranıldıysa bana da böyle davrandılar” dedi.
 
Gökbakar ise kendisiyle polemik yapanları ya da bu konuyu farklı bir yöne çekmeye çalışanlara karşı hukuki haklarını kullanacağını da açıkladı.
 
TWİTTER’DAN ŞAHANASKERE GEYİKLERİ
 
> gorgecserkan
şike soruşturması kapsamında Şahan‘ı da alsınlar. Belki o zaman askerlik yapabilecek kiloya gelir.
 
> dr beryl
Sahan’ı askere sepetleme düşüncesi nerden kaynaklı ? Ben bir komedyenden daha askerlik anıları dinlemek istemiyorum.
 
> muzaffer1071
Gökbakar hızla deşifre oluyor. 22. Derece Mason olduğu ve bu yüzden askere gitmemesine kimsenin karışamadığı ortaya çıktı
 
> halilyalim
Hakkari dağlarındaki teroristlerde seni çok komik buluyormuş şahaaaan gelsinde bizi güldürsün diyorlarmış .
 
> elfnsl
Gidemez çünkü o giderse filler de askere alınır.
 
> incizade
Askere git orda seni zayıflatırlar :) askerden dönüşte bir sürü skeç çıkar film yaparsın.
 
> goldenmen
Bir elinde karavana beklersin tezkere, yürü bakalım anca gidersin askere
 
> sery07
Otelin balkonunda nöbet tutup basını beklemek yerine, çıksın kuleye vatanı beklesin
 
> kiyas76
Askerliğini yapmayanı bizim oralarda adam yerine dahi koymazlar, asker ocağı peygamber ocağıdır
 
> memikoğlu
Bu kadar düşünme git askere şahan. biz sana temiz iç çamaşırı, sushi ve Hülya Avşar fotoğrafı getiririz.  - Türkiye -