Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, pazar günü YGS sınavına giren öğrencilere moral vermek için üniversite giriş döneminden bu yana olan kariyer macerasını Twitter’da anlattı.
Gençlere “O soruları hazırlayanların sosyal zekâları hepinizden geride öyle düşünün” diyen Şahan, gençlere “Takmayın kafanıza YGS’yi MGS’yi. Hayat bir şekilde akıp gidecek ve hepiniz bir şekilde bir yere geleceksiniz. Rahat olun” twit’iyle destek verdi.
‘ANNEM KAPIYA BIRAKIRDI’
Annesinin kendisini dershaneye gittiğinden emin olmak için kapıya kadar bıraktığını belirten ünlü komedyen, “Arka kapıdan çıkıp Kızılay’da bilardocuya giderdim. Üstüme başıma ıstakadan mavi tebeşir bulaşırdı. Onları da silmezdim, sanki tahtaya kalkmışım da tebeşir ondan kalmış gibi” itirafında bulundu.

İşte Gökbakar’ın kariyer macerasından kesitler;
“Ben bir zamanlar uluslararası ilişkiler falan düşünüyorum, sınav yaklaştıkça bi halt olamayacağımı anlayıp rotayı oyunculuğa kırdım. İki aşamalıydı o zaman. ÖSS ve ÖYS. ÖSS’yi geçtim. 155 aldım. ÖYS’ye girmeyi reddettim. Yetenek sınavına girdim, kazanamasam bir senem çöp olacaktı. Risk aldım, yaptım. Beyin bedava. Sayısız reklam denemesine gittim seçilemedim. Tiyatroyu burslu kazandım, sonra pek hoşuma gitmedi sistem. Dalga geçmeye başladım. Bursumu kesmekle tehdit ettiler. Bursumu iade ettim. Dalga geçmeye devam ettim; etki bırakarak mezun oldum.”
‘RİSK ALMAK LAZIM’
“İstanbul’a geldim. 0 tanıdıkla. Bir sene boş gezdim, sayısız reklam denemesine gittim, seçilemedim. Demomu hazırlamaya uğraştım. Sonra TV8’de bir bölüm Zıbın. Sonra kovuldum, TRT’ye gittim 4 bölüm, kovuldum. Sonra boşluk ve Zoka. “Abi nolur 4 bölümde Hakkımda karar vermeyin, sinema yapayım” dedim. Kimse kabul etmedi falan filan... Yani şimdi “Sen şanslısın, tuzun kuru” diyenler düşünsün. Şansı biraz da kendiniz yaratacaksınız. Ama inandığınız istediğiniz şeylerin peşinden koşmak ve risk almak lazım...”