Beşiktaş'ın savunma oyuncusu Tomas Sivok, Kayserispor yenilgisiyle ilgili olarak, ''Kesinlikle tatsız bir skordu. Bu şekilde oynamaya devam edersek bu skorlardan daha da gelebilir'' dedi.
 
Sivok, Lig TV'de katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada, özellikle takım oyununda ciddi sıkıntıları olduğunu ifade ederek, ''Çok kaliteli oyuncularımız var ancak son maçlarda takım olarak iyi oynamaya başlamışken geri adım attık ve böyle bir skor geldi'' diye konuştu.
 
''Takım oyunu neden istenilen duruma gelemedi?'' sorusuna Sivok, ''Bu soruyu bana değil aslında başkalarına sormak lazım. En tepedekiler, örneğin antrenörümüz bu sorunu çözebilir. Herkesin şapkasını önüne koyup kendine bakması lazım. Başkalarının oynadığı oyundan şikayet etmek yerine herkesin kendi oyununa, kendisinin takıma ne verebildiğine bakmalı. Ben kendi adıma elimden geleni yapmaya çalışıyorum, ancak benim de geliştirmem gerekenler var. Her oyuncu kendi öz eleştirisini yapmalı ve takıma nasıl daha fazla şeyler yapması gerektiğini sormalı. Bu yapılmazsa böyle skorları görebiliriz'' diye yanıt verdi.
 
Ofansif bir takıma sahip olduklarını kaydeden Sivok, ''Görevimiz savunmayı garantiye almak. Ancak o kadar ofansif bir takımımız var ki, zaman zaman biz onlara, zaman zaman da onlar bize yakın olmuyor. Rakip forvetlerle bire bir kalınca da yapacak fazla şey olmuyor. Yeterince oyuncu geriye gelmediğinde rakibe şans verebiliyoruz'' şeklinde konuştu.
 
-''EN GÜÇSÜZ YANIMIZ DİSİPLİNSİZLİĞİMİZ''-
Beşiktaş'ın en güçlü ve en zayıf yanlarının sorulması üzerine Sivok, şunları söyledi:
 
''En güçlü yanımız, dünyada benzeri olmayan taraftarımız. Özellikle kendi sahamızda bizi ateşlemeleri inanılmaz. Bizi çok etkiliyorlar. Çifte kupa kazandığımız sezonda, her maçın son dakikasına kadar destek oldular. En güçsüz yanımız ise saha içindeki disiplinsizliğimiz. Bu, oyuncuların kişiliklerinden ziyade genel oyun karakteriyle ilgili bir durum. Herkes ileriye gidip gol atmak istiyor. Kaliteli oyuncular ve herkes kendi kalitesini göstermek istiyor. Geriye yeterince gelinmediği zaman, rakiplerimize çok açık alanlar bırakabiliyoruz. Beşiktaş'ta çifte kupa kazandığımız ilk yılımı aradığımı söyleyebilirim.''
 
-ROTASYON HAKKINDAKİ YORUMU-
Sivok, takımdaki rotasyonla ilgili olarak da, ''Sürekli oyuncuların değişmesinin olumlu bir şey olduğunu söyleyemeyeceğim. Oyuncuların birbirine alışması için bazen 1 yıl, 2 yıl gerekebiliyor. Dolayısıyla buna alışmak kolay değil. Takım iskeletinin belli bir düzende olması gerekiyor'' dedi.
 
En iyi anlaştığı oyuncunun Egemen Korkmaz olduğunu ifade eden Sivok, ''En iyi anlaştığım oyuncular içinde Zapotocny vardı, aynı dili konuşuyorduk. Şimdi Egemen ile iyi anlaşıyorum. Bu sene savunma anlamında yaptığımız en iyi transfer bence Egemen. Şu anda Türkiye'deki en formda ve en iyi stoper oyuncusu'' şeklinde konuştu.
 
-''MAÇ OYNAMAYI TERCİH EDERİM''-
Bu sezon zaman zaman yedek kaldığının hatırlatılması üzerine Çek futbolcu, ''Bu hocanın kararı. Ben antrenman yapmaktansa maçta oynamayı daha çok tercih ediyorum. Ama hocamızın kararına saygı duymak lazım. Kadromuz geniş, hocamız daha sezon başında beni çağırdığında, bizleri sürekli değiştireceğini söyledi. Stoke City maçında oynadım, milli takımda iki maç birden oynayacağım için Gaziantep deplasmanında yoktum. Bu durum beni rahatsız etmiyor, profesyonel bir oyuncuyum'' ifadelerini kullandı.
 
-BAROS'TAN ÇEKİNİYOR-
Sivok, kadrolarının 3 kulvar için yeterli olduğunu ve kaliteli futbolculara sahip olduklarını belirtirken, en çekindiği futbolcunun kim olduğu sorusuna, ''En çok Milan Baros'a karşı çekiniyorum. Milli takımdan da arkadaşım. Kendisi iyi bir golcü, güçlü bir oyuncu, çok akıllı. Kendisine karşı oynamak tatsız, ne yapacağı belli olmuyor'' diye yanıt verdi.
 
Türkiye Ligi'nin, İngiltere ile Fransa arasında bir lig olduğunu belirten Sivok, ''Çok ofansif, hem de fiziksel bir lig. Türkiye Ligi'nde üretici oyuncular var. Yorucu bir lig. Son yıllarda kalitesi arttı. İyi oyuncular geldi. Türkiye Ligi Avrupa'da en kaliteli liglerden bir tanesi'' dedi.
 
Şampiyonluk için en belirleyici olanın takım ve taktik disiplin olduğunu belirten Sivok, ''En tepedeki 5-6 takımı bırakın, diğer takımlarda da çok kaliteli oyuncular var. Sorun oyuncuların potansiyelini ne kadar gösterebilecekleri. Takımların yönetimlerinden, teknik kadrolarına, lider oyunculara kadar herkese çok iş düşüyor. Bütün unsurları bir araya getirip, her maçın önemini bilerek, her maç oyuncuların bütün enerjilerini ortaya koymaları sağlandığında başarı gelecektir'' ifadelerini kullandı.
 
-''TÜRKİYE, HIRVATİSTAN'I GEÇEBİLİR''-
Sivok, A Milli Futbol Takımı'nın play-off'ta Hırvatistan ile eşleşmesi konusunda da şunları söyledi:
''Hırvatlara karşı herkeste bir ümitsizlik var ama tam aksine Türkiye için çıkabilecek en iyi kura bence. Zayıf bir rakibe karşı oynasaydı, belki de oyuncular maçlarda tüm güçlerini harcamayacak ve rakibi küçümsediği için istedikleri sonucu alamayacaklardı. Bence ilk maç belirleyici olacak. Burada taraftar desteğiyle çok iyi bir skor alabilirler. Herkes Hırvatistan'ı favori görüyor ama Türk oyuncular motive olunca inanılmaz şeyler yapabiliyor. Bence bu tekrarlanacaktır.''
 
-DİNAMO KİEV MAÇI-
Son olarak Dinamo Kiev ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi maçına değinen Sivok, ''Dinamo Kiev maçı çok zor bir maç olacak. Geçen sene iyi oynadılar. Biz, Kayserispor maçındaki gibi oynamamalıyız. Savunmayı garantiye alıp, rakibi üstümüze çekmek lazım. İyi ani ataklara çıkan bir takım. Az mücadele edip savunmayı açık bırakırsak, geçen sene olduğu gibi Dinamo Kiev cezamızı kesecektir'' diyerek sözlerini tamamladı.