Vereceği konserin ses ve ışık sistemini düzenleyen organizatöre hakaret ettikleri iddiasıyla soruşturma başlatıldı

Sagopa Kajmer olarak bilinen rap müzik sanatçısı Yunus Özyavuz, eşi ve bazı hayranları hakkında, Kajmer'in Trabzon'da vereceği konserin ses ve ışık sistemini düzenleyen organizatöre, ''hakaret ettikleri'', ''iftirada bulundukları'' ve ''hedef gösterdikleri'' iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Profesyonel Production Group adıyla organizasyon hizmeti veren Haydar Sümer, avukatı Sibel Suiçmez aracılığıyla Trabzon Cumhuriyet Savcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, siyasi partilerin mitingleri ile konserlerde, sahne ışık ve ses düzenlemesi yaptığını belirtti.

Geçen aralık ayında rap müzik sanatçısı Yunus Özyavuz ve eşi Esen Güler Özyavuz'un menajeri Yılmaz Şenol ile Ordu, Giresun ve Trabzon'da verilecek konserlerde sahnenin ses ve ışık gibi hizmetlerinin sağlanması konusunda anlaştığını kaydeden Sümer, anlaşma çerçevesinde, Özyavuz'un Ordu ve Giresun'da verdiği konserde bu hizmetleri sunduğunu bildirdi.

Sümer, suç duyurusu dilekçesinde, Giresun'daki konserde Özyavuz'un algılama problemi yaşadığı için sahnede sorun çıkardığını ancak buna rağmen konserin yapıldığını savundu.

Bu konser sonrası Yunus Özyavuz'un 5 Aralık 2010'da Trabzon'daki Atatürk Kültür Merkezi'nde vereceği konser için sahneyi hazırladığını anlatan Sümer, ses sistemiyle ilgili çıkan tartışmada, Özyavuz'un eşi Esen Güler Özyavuz'un kendisine ve Trabzon'a küfürler savurup sahneyi terk ettiğini öne sürdü.

Yunus Özyavuz'un da menajeri Yılmaz Şenol'un telefonundan kendisini arayıp bağırarak küfür ettikten sonra konseri iptal ettiğini savunan Sümer, daha sonra telefon numarasını Özyavuz'un sosyal paylaşım sitesi ''twitter'' yazımından alan bazı kişilerin Türkiye, Hollanda ve Almanya'dan arayarak kendisine tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu iddia etti.

Haydar Sümer, çiftin Trabzon'daki konseri iptal ettikleri için hayranlarınca gösterilecek tepkinin önüne geçmek amacıyla kendisini suçlu gibi göstermeye çalıştıklarını ve twitter'dan gerçeğe aykırı açıklamalarda bulunduklarını da savunarak, Özyavuz çifti ile kendisini telefonda arayıp küfür eden ya da hakaret içerikli mesaj atan bazı hayranları hakkında, ''hakaret'', ''iftira'' ve ''hedef gösterme'' suçlarından yasal işlem yapılmasını istedi.

SAVCILIK İFADELERİNİ ALACAK

Sümer'in dilekçesini değerlendiren Trabzon Cumhuriyet Savcılığı da şüpheliler hakkında soruşturma başlattı.

Savcılığın, halen süren soruşturma kapsamında, Özyavuz çiftinin ifadelerinin alınabilmesi amacıyla adreslerinin tespiti için Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne yazı yazdığı öğrenildi.

AA