Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) tarafından, Becel sponsorluğunda başlatılan "Kalbini Sev Kırmızı Giy" kampanyasına ünlülerden destek geldi.
Kalp sağlığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) tarafından, Becel sponsorluğunda başlatılan "Kalbini Sev Kırmızı Giy" kampanyasına ünlülerden destek geldi.
Tarkan, Ajda Pekkan, Sibel Can, Ebru Gündeş, Pınar Altuğ, Beyazıt Öztürk, Bergüzar Korel, İbrahim Tatlıses, Erol Evgin, Filiz Akın, Yalın, Ceyda Düvenci, Demet Akalın, Gülşen, Hülya Koçyiğit, Nil Karaibrahimgil gibi sanatçılar, Mehmet Ali Birand, Güneri Civaoğlu gibi gazeteciler kampanya için kırmızı eşyalarını bağışladılar. Ünlülerin kırmızı aksesuar ve kıyafetleri Sofa Hotel"de yapılan bir sergiyle tanıtıldı.

Kırmızı konseptli sergiyi tanıtmak amacıyla Sofa Hotel"de düzenlenen geceye, Türk Kardiyoloji Derneği Gelecek Başkanı Prof. Dr. Oktay Ergene, Unilever Gıdadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Unilever Pazarlama Direktörü Özgür Kölükfakı ev sahipliği yaptı. Gecede kampanyaya destek olan ünlülere teşekkür edildi ve bağışlanan kıyafetler tanıtıldı.

Kampanyaya kırmızı kıyafet ya da aksesuarlarıyla destek olan ünlüler arasında Tarkan, Ajda Pekkan, Sibel Can, Ebru Gündeş, Yalın, Beyazıt Öztürk, Bergüzar Korel, İbrahim Tatlıses, Erol Evgin, Filiz Akın, Ceyda Düvenci, Demet Akalın, Gülşen, Hülya Koçyiğit, Nil Karaibrahimgil, Murat Boz, Rafet El Roman, Keremcem, Kerem Alışık, Güven Kıraç, Yonca Lodi, Ferdi Özbeğen, Metin Arolat, Nilgün Belgün, Funda Arar, Yıldız Tilbe, Sibel Tüzün, Nil Karaibrahimgil, Hande Yener, Tardu Flordun, Suzan Kardeş, Mustafa Ceceli gibi sanatçılar, Mehmet Ali Birand, Güneri Civaoğlu gibi gazeteciler bulunuyor. Ünlülerin bağışladığı eşyalar 23 Mart Pazartesi günü www.gittigidiyor.com"da satışa sunulacak. Satıştan elde edilecek gelir, Türk Kardiyoloji Derneği"nin kalp sağlığı araştırmalarına aktarılacak.

Kalp sağlığı için kırmızı uyarı

Türk Kardiyoloji Derneği Gelecek Başkanı Prof. Dr. Oktay Ergene, Türkiye"de ölümlerin %48"inin kalp ve damar hastalıklarından kaynaklandığı, başlattıkları kampanyayla kalp sağlığı bilinci oluşturmaya ve hastalıklara karşı erken önlem alınmasını sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Ergene, "Kalbini Sev Kırmızı Giy" kampanyasına katkıda bulunan ünlülere duyarlılıkları için teşekkür etti.

Kampanyaya destek olan Unilever Pazarlama Direktörü Özgür Kölükfakı ise kampanya kapsamında yapacakları bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Kölükfakı, "Ünlülerin sergi için bağışladığı kıyafetler Türkiye"nin en işlek alışveriş merkezi www.gittigidiyor.com"da satışa sunulacak, elde edilecek gelir TKD"nin kalp sağlığı araştırmalarına aktarılacak," dedi.

Sağlıklı kalpler yaratmak amacıyla herkese "Kalbini Sev Kırmızı Giy" çağrısında bulunulan kampanyada, kalp hastalıklarına karşı uyarmak amacıyla kırmızı bir sembol olarak kullanılmaktadır. Kampanyayla ilgili daha fazla bilgiye www.kalbinisevkirmizigiy.com adresinden ulaşabilirsiniz.

H2