1. Sakız Çiğnemek

Sakız çiğnemek büyülü bir işmiş gibi gösteriliyor genelde, açlığı dindirmek için, zekayı açmak için sakızdan ötesi yok diyorlar.

Her ne kadar doğruluk payı bulunsa da, aslında sakız çiğnemek sindirim kanalınızda hava boşlukları oluşturup, sindirim problemlerine, şişkinliğe yol açıyor.

Aynı zamanda şekersiz sakızların çoğunda yapay tatlandırıcıların olması, bizi aslında daha fazla şeker tüketmeye yönlendiriyor.

2. Meyveli Soda

Hem mideyi rahatlatıyor, hem de içinde meyve var, vitamin var dediler. Gerçekten mideyi rahatlattığı doğru olabilir ama “doğala özdeş” aromalar demek maalesef doğal demek değil.

İçinde yapay tatlandırıcılar olan, hatta bazıları sadece karbonize edilmiş sudan öteye geçemeyen sodalar, ekstra eklenmiş fruktoz şurupları ile size yarardan çok zarar veriyor.

Eğer suyun ya da maden suyunun tadını sevmiyorsanız, su tariflerimiz ile suyunuzu doğal yoldan tatlandırabilirsiniz.

3. Yağdan kaçınmak

Yağsız yağsız diye diye kuru kuru besinlerle yetinmeyin.

Hayvan kaynaklı olsun olmasın, gerçek yiyeceklerin hepsinde bir miktar yağ var. Bu güzel bir şey, çünkü vucudumuzun yağa ihtiyacı var. Yağ hem iyi bir enerji kaynağı, hem de A,D,E ve K vitaminlerinin kan dolaşıma katılmasına yardımcı bir kaynak.

Ama önemli olan iyi yağları, kabul edilen miktarlarda tercih etmeniz. Özellikle kalbinize iyi gelen bitkisel yağları daha önce de ele almıştık, bu içeriğimizi buradan inceleyebilirsiniz.

5. Güneşten kaçınmak

“Sağlıklı yaşam” rivayetlerinden etkilenenler sadece yiyecekler değil. Kanser yapar diyerekten, güneşten kaçınmak, kendimizi içinde zehirli kimyasallar bulunan, alerjiye yol açan güneş kremlerine bulamak hiç de akıl kârı değil.

Bütün gün güneşte oturun demiyoruz tabii ki, ama güneşten kaçınmak D vitamini eksikliğine yol açabilir. D vitaminin kas ve kemik gelişiminde ki yeri oldukça büyük. Sağlıklı güneş kremleri seçenekleri ile kendinizi koruyarak, 15-20 dakika güneşte kalmak, gerekli D vitamini almanızı sağlayacaktır.