Aydın Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer; Türkiye"nin Ergenekon ve AK Parti"nin kapatılması davalarına kilitlendiği bir ortamda Güngören"de hain eller istikrarsızlık oluşturmak için düğmeye bastığına işaret etti. İç ve dış hainlerin planladığı alçakca saldırı sonucunda 17 kişinin öldüğüne ve yüzlerce vatandaşında yaralandığını hatırlatan Karaer, “Vefat eden vatandaşlarımıza Allah"tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımızı acil şifa, yakınlarına ise sabır-ı cemil diliyoruz” dedi.
Aydın Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer; sendika üyeleri olarak terörün acımazsızlığını, kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk ayrımı yapmaksızın insanlık dışı, vahşet ve şiddet isteğini ortaya koyan bu saldırıyı gerçekleştirenleri lanetlediklerini söyledi. İstanbul Güngören"de meydana gelen terör saldırısında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi ve yaralanmasından derin üzüntü duyduklarını belirten Karaer, “Masum insanları hedef alan bu canice saldırıyı şiddetle tel"in ediyoruz. Terörün kanlı yüzüne saklanarak, ülkemizin huzuruna ve birliğine zarar vermeyi amaçlayanların, milletimizin ve devletimizin kararlılığı ve gücü karşısında çirkin emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bu vahşetin sorumluları, nerede olursa olsunlar hiç bir şekilde kendilerini bekleyen sondan kurtulamayacaktır. Millet olarak acımız büyüktür. Bu tür hain saldırılar, hiç bir zaman amacına ulaşamayacağı gibi terörle mücadeledeki azim ve kararlığımızı daha da artırmalıdır. İnanıyoruz ki, aziz milletimiz de huzur ve istikrarına kast eden bu menfur saldırıya en güçlü cevabı, sergileyeceği birlik, beraberlik ve kararlı duruşuyla verecektir” dedi.
Terör ve şiddetle masum insanların canına kastederek bir yere varılamayacağına değinen Karaer, “Bu saldırılar, bunu yapanların insanlık dışılığını ve zavallılığını ortaya koymaktadır. Bu saldırılar milletçe birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirmelidir. Ölü sayısının artmaması en içten temennimizdir. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah"tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifa dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.