Saniyelerin bile çok önemli olduğu komuta merkezine yılbaşı gecesi yüzlerce vaka ihbarı geldi. Bu ihbarların başında alkol koması birinci sıraya yerleşti.

İstanbul’da bir taraftan yeni yıl coşkusu yaşanırken diğer taraftan da sağlık ekipleri görevlerini yapmaya devam etti. Yeni yıla 112 komuta merkezinde giren sağlık ekipleri çağrı merkezine düşen ihbarları değerlendirdi. Yılbaşı olması sebebiyle en fazla alkol vakalarında artış gözlendi. Sağlık personeli yeni yıla girilen ilk dakikalarda bile işine ara vermeden gelen ihbarları değerlendirmeye devam etti. En fazla ihbarın Beyoğlu ve çevresinden geldiği öğrenildi. Diğer ilçelerden de ihbarlar gece boyunca geldi.

Yılbaşı olması sebebiyle bir yoğunluk yaşandığını anlatan komuta kontrol merkezi hekimi Erçin Tünay, “İnsanların sağlıklı bir yılbaşı geçirmesi için biz 112 ailesi olarak aralık vermeksizin hizmet veriyoruz. 30 civarı personelimiz var şu an burada. Piyasada yüzlerce personelimiz var. Bugün ağırlıklı olarak alkol koması ve trafik kazaları vakaları var. Yılbaşında beklediğimiz durumlardı. Yılbaşına özel ek düzenlemelerimiz oldu. Cansiperane şekilde çalışmaya devam ediyoruz.

Gönül isterdi ki ailelerimizle beraber olalım ancak vatandaşlarımızın sağlığı için burada olmak zorundayız.” şeklinde konuştu.