Aydın Şube Başkanı Ali Karakaya, Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bozkurt, Şube Teşkilat Sekreteri Tahir Koç, Şube Eğitim Sekreteri Aysel Önder ve Kadın Kolları Komisyonu Üyeleri Nazilli"de düzenlenen yemekli eğlenceye katıldı. Efe gösterilerinin de yer aldığı eğlencede bir açıklama yapan Türk-Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Ali Karakaya, her türlü baskı ve zorlamalara rağmen yılmadıklarını ifade etti. Karakaya “Dik duran bir sendika olarak siyasi erkin baskı ve yıldırma çalışmalarına asla taviz vermeyeceğiz” dedi.
Birçok ilçede düzenledikleri eğlencelerle üyelerinin moralini yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Şube Başkanı Ali Karakaya “Nazilli"de 400, Aydın"da bin 250, Türkiye genelinde de 90 bin üyesi bulunan Kamu-Sen"e bağlı Türk-Sağlık-Sen Aydın Şube yönetim kurulu olarak sağlık sen üyelerine yönelik yılda birkaç kez düzenlediğiz yemekli eğlencelerde bir araya geliyoruz. Aydın Türk-Sağlık-Sen yönetimi olarak ceza alma konusunda 3. sıradayız. İl disiplin kurulu tarafından verilen bu cezalarda şube başkanı olarak şahsıma yönelik maaş kesme, idari mahkemeden de 12 ay dört gün hapisle birlikte 6 bin lira idari ceza ve 5 yıl kontrollü bir şube başkanı olarak görevimizi sürdürüyoruz. 4688 sayılı yasa gereği her derece her düzeyde temsil hakkımız olmasına rağmen bürokratlar bunu "amir-memur" ilişkisi şeklinde görerek baskı uyguluyorlar. Oysa onlar kamu işvereni biz ise sivil toplum örgütüyüz. Ülkemizde bazı konulara dikkat çekmek için ceza almak ta gerektiğini öğrendik. Biz Kamu-Sen"e bağlı bir sendika olarak hiçbir zorluğa ve baskıya boyun eğmeyeceğiz. Siyasi erk her alanda olduğu STK"lara da büyük baskı yapmaktadır. Talimat sendikası olmadığımız için baskı görmeye alıştık. Dik duran bir sendika olarak üyelerimizin sıkıntılı durumlarında kendilerine destek vermek için çeşitli yemekli toplantılar düzenleyerek dayanışmamızı sürdürüyor ve stres atıyoruz” dedi.
Eğlenceye Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile birlikte Başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de katılarak bir süre sendika üyeleri ile sohbet ettiler. -iha