Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi koordinatörlüğünde Kuşadası Toplum Sağlığı Merkezinde görevli sağlık personelleri tarafından emek verilerek hazırlanan ve Sağlık Bakanlığınca da beğenilerek, DVD’si 81 ilin valiliğine gönderilen ‘Vitamin Abla Mikroplara Karşı’ adlı tiyatro oyunu ile Aydın’da öğrencilere sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi anlatılıyor.
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği organizasyonla öğrencilere Aydın İl Kültür Müdürlüğü Hidayet Sayın Salonu’nda ‘Vitamin Abla Mikroplara Karşı’ adlı oyun sergilendi. İstiklal Ana Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Ana Sınıfı, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 1. Sınıfları, Gazi Paşa İlköğretim Okulu Ana Sınıfı ve Ekrem Çiftçi İlköğretim Okulu 1. Sınıf öğrencilerinin ilgi ile izlediği oyunda; İlköğretim çağı çocukları için beslenme ve sağlık mesajları tiyatro oyunu içinde verildi. Bu sistemle daha etkin bir öğrenim ortamı oluşturduğu ve miniklerin olumlu davranış değişikliklerine girdiğini belirten Aydın İl Sağlık Müdürlüğü 2010 yılında başlayan Tiyatrolu eğitimin 2011 yılında da devam ettiğini belirttiler.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve ilgiyle izlediği “Vitamin Abla Mikroplara Karşı” oyunu içinde sağlıklı ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite, obezite, kişisel hijyen konuları işleniyor. Toplumun birer ferdi olan çocukları küçük yaşta, yaşam kalitesini arttırıcı en önemli konulardan tiyatro yoluyla eğiterek, farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. 

20111223ay499177_02.jpg