Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Koordinatörü Dr. Dursun Aydın, sağlık turizminin Türkiye ve dünyada hızla yükselen yeni bir trend haline geldiğini söyledi.

Aydın, ''Çukurova Tıp Fuarı'' kapsamında düzenlenen ''Ortadoğu Ülkelerinin Sağlık Turizmi Potansiyeli'' konulu sempozyumda yaptığı konuşmada, sağlık turizminin önemine dikkati çekti.

Adana ve çevresinin sağlık turizmi potansiyeli bakımından Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı olduğunu belirten Aydın, ''Sağlık turizminde Ortadoğu pazarı bizim için çok önemli. Artık daha çok insan sağlık için başka şehirlerde tedavi olmaya başladı. Son yıllarda sağlık turizmi Türkiye ve dünyada hızla yükselen yeni bir trend haline geldi'' dedi.

Aydın, Türkiye'de sağlık turizminin 2008 yılında Sağlık Turizmi Derneği tarafından yapılan ''1 Uluslararası Sağlık Turizmi'' konferansı ile başladığını belirterek, bu gelişimin hızla devam ettiğini söyledi.

Vali Yardımcısı Adem Yılmaz da kentte çok iyi hastanelerin var olduğunu, turizmde de belirli bir mesafe katedildiğini vurgulayarak, ''Her şeyimiz var, ancak kentimize gelecek misafirlerimizi konaklatacağımız yer yok. Yatak sayımız çok az. Adana ve yörenin en önemli sorunu bu. Bu nedenle oteller yapılmalı ve yöremiz cazibe merkezi haline gelmelidir'' diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da kentin sağlık turizmi potansiyelinin çok fazla olduğunu belirterek, bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Aldırmaz, birlik ve beraberlik içerisinde ''ortak akılla'' hareket ederek her türlü sorunun aşılabileceğini kaydetti.

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş da kentin potansiyelinin bulunduğunu, ancak cazibe merkezi haline getirilmesi için koordinasyon içinde hizmet üretilmesi gerektiğini bildirdi.

Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Hüseyin Çelik ise Türkiye'de sağlık turizminin ivme kazandığını belirterek, bunu en iyi şekilde değerlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Çelik, ulusal düzeyde yapılan yatırımlara paralel olarak Adana'da da önemli sağlık yatırımlarının hayata geçirildiğini vurgulayarak, ''Adana, 12 adet Sağlık Bakanlığı hastanesi, 2 adet üniversite hastanesi, 10 özel hastane, 40 adet tıp ve dal merkezi ile yurt içi hastalarımızın yanı sıra yurt dışından gelen hastalara da önemli alternatifler oluşturuyor'' dedi.

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde, 3 Ekime kadar sürecek ''Çukurova Tıp Fuarı'' kapsamında düzenlenen sempozyum oturumlarla devam etti.

A.A.