İzmir Eczacı Odası’nı ziyaret eden CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi eski yargıcı Rıza Türmen, sağlığın ticari bir metaya dönüştürüldüğünü söyledi.

CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Prof. Dr. Hülya Güven’le birlikte İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan'ı ziyaret eden Türmen, AKP’nin sağlık politikalarının hem sağlık çalışanlarını hem de hastaları mağdur ettiğini vurguladı. Ziyarette eczacıların içinde bulunduğu durumun artık dayanılmaz hale geldiğini belirten Rıza Türmen "Birileri vatandaşlarımıza gerçekleri anlatmak zorunda. Sağlık sistemi artık paralı hale gelmiş ve kalitesi düşmüştür. İnsanlar farkında olmadan ceplerinden giden paranın farkında değil. Sağlık artık bir ticari metaya dönüştürülmüştür. Bunu önünde durmak zorundayız. Vatandaşla eczacıların kavgalarına şahit olur hale geldik" dedi.

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ise, vatandaşla eczacının karşı karşıya getirildiğine dikkat çekerek, "Eczacı bu hükümet döneminde tahsildar durumuna düşürülmüştür. Sürekli vatandaşla karşı karşıya kalmaktadır. Bu gün faturalara bakıldığında 15 liralık bir ilaç tutarının çoğunlukla yüzde ellisinden fazlası ödenmektedir. Vatandaşımız bunun farkında değil. Emeklilerimiz her ay maaşından ne kadar kesinti yapıldığını bilmemektedir. Bu gerçekten acı bir durum. Her eczaneden alışveriş yapılabilmekte, ancak yapılan hizmetin kalitesi düşmektedir" diye konuştu.