Hastane bünyesinde yapılan taramayla ilgili olarak bilgiler veren Didim Devlet Hastanesi Başhemşiresi Şerife Ege, “Hastanemiz bünyesinde görev yapan ve hizmet veren 170 personelimiz bulaşıcı hastalıklara karşı saplık taramasından geçiriliyor. Sağlık Bakanlığının Sağlıkta dönüşüm projesi çerçevesinde içerisinde hasta ve çalışan güvenliği kapsamında hastalara hizmet veren ekibinde sağlığının korunması ve devam ettirilmesi amaçlanarak hastanemizde çalışan tüm personelimiz bu taramaya tabi tutulmaktadır. Hastanemizde hizmetlisinden doktoruna kadar tüm birimlerde görev yapan ve bunun içerisinde hastanemizin hizmet aldığı birimlerdeki çalışanlarda dahil olmak üzere çalışanların tamamı bulaşıcı hastalıklarla ilgili olarak taramaya tabi tutulacaktır” dedi.
Personel sağlık taramasının yılda bir kez yapılacağının altını çizen Ege, “Sağlık taramasının yılda bir kez yapılmakta ama özel bölümlerde çalışan örneğin ameliyathane, doğumhane gibi yerlerde çalışanlara yılda iki kez düzenli olarak taramalar tabi tutulmaktadır. Bunun dışında hastanemizde yemekhane ve kantin hizmetini aldığımız çalışanlarımıza da yılda ik kez bulaşıcı hastalıklarla ilgili ve portföy muayeneleri yapılmaktadır” diye konuştu.
Yapılan taramaların 1 ay gibi bir zamanda tamamlandığını belirten Ege hastane çalışanlarının izinli veya nöbetli olması gibi durumlar neticesinde ve hizmetin sürekliliği açısından taramaların belirtilen sürede tamamlanacağını ardından ise doktorların denetlemesiyle sonuçların kontrol edileceğini belirtti.