Aydın Verem Savaş Derneği ile Söke Verem Savaş Dispanseri tarafından Söke"de gerçekleştirilen mesleki hastalıklar, akciğer ve tüberküloz taramasına katılımın az olduğu belirtildi. Pazartesi sabahtan itibaren başlayan sağlık taramaları bugün akşam saatlerinde sona ererken; 40 civarında vatandaşın sağlık taraması yaptırdığı belirlendi.
Sağlık taramasına katılımın geçmiş yıllara göre daha az olduğu belirtilirken, Söke Verem Savaş Dispanseri Başhekimi Erdost Aydoğdu mobil sağlık taraması aracının önümüzdeki aylarda yeniden Söke"ye geleceğini ve katılımın artmasını dilediklerini söyledi. Aydoğdu, özellikle taramaların esnaflara yönelik olduğunu hatırlattı.
Aydın Verem Savaş Derneği"ne ait araç ilçeleri dolaşarak mesleki hastalıklar, akciğer ve tüberküloz taramasını 4 kişilik ekibi ile yapıyor. Mobil araçta çekilen röntgen ve tetkikler Aydın"da inceleniyor. Gerekli görüldüğü hallerde Söke Verem Savaş Dispanserinde tahliller yapılmakta. Sonuçlar gerekli bilgileri alınan ve taraması yapılan vatandaşlara mutlaka iletiliyor.