CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, sağlık sisteminin paralı hale dönüştüğünü, ilaca, tedaviye ihtiyacı olan emeklilerin, bundan vazgeçmek zorunda kaldığını iddia etti.

Akkaya, 30 Haziran Emekliler Günü dolayısıyla Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen'i ziyaret etti.

Ziyareti, emeklilerin sorunlarını dinlemek, her zaman onların yanında olduklarını göstermek amacıyla gerçekleştirdiklerini söyleyen Akkaya, emeklilere, mutlu, huzurlu günler geçirmelerini sağlayacak katkıyı vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Emeklilerin açlık sınırının altında maaş aldıklarını ve mağdur olduklarını öne süren Akkaya, emeklilerin artık hastaneye gitmekten bile korktuğunu iddia etti.

Akkaya, ''Her şeyden kesinti var. Sağlık sistemi paralı hale dönüştü. İlaca, tedaviye ihtiyacı olan emekliler, bundan vazgeçmek zorunda kalıyorlar'' dedi.

İntibak Yasası kapsamında yapılan maaş düzenlemesinin, 2013 yılına bırakılmasını eleştiren Akkaya, ''Bunun 2013'e bırakılması anlaşılır gibi değil. Herhalde o zamana kadar Hakkın rahmetine kavuşan emekliler olur diye düşünüyorlar. 'Emeklileri bürokrasiye ezdirmeyeceğiz' denilen bir ortamda yasa uygulamasının bir yıl sonraya bırakılmasının bir anlamı yoktur'' ifadelerini kullandı.

Beysülen de emeklilerin büyük sorunlar yaşadığını ve işsizlerden sonra en mağdur kesim olduklarını ileri sürdü.

Bu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini ifade eden Beysülen, Türkiye'de yaşam koşullarıyla emeklilerin aldığı maaşın birbirine uymadığını savundu.