Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) üyeleri, Bakırköy'deki 112 Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi önünde toplandı.

Grup adına açıklama yapan Sağlık-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkan Vekili Zafer Caner, "12-36 çalışma sistemi"nin yeniden gündeme getirilmesinin çalışanları huzursuz ettiğini belirterek, "112 çalışanlarının mali, sosyal ve özlük haklarındaki mağduriyetler giderilmemişken, istasyon şartları düzeltilmemişken, şiddet olayları son bulmamışken, istasyon sayıları ve personelleri yeterli hale getirilmemişken ve en önemlisi çalışanlar kendilerini sahipsiz hissederken, aidiyet duyguları körelmişken, 12-36 nöbet sistemi mağduriyetlere bir yenisini daha ekleyecektir" dedi.

Bu sistemin dayatma olduğunu ve gönüllülük içermediğini savunan Caner, sistemin 112'yi daha işlemez hale getireceğini ileri sürdü. 

Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Durali Baki de bu konuda mücadeleye devam edeceklerini dile getirerek, yarın da İl Sağlık Müdürlüğü önünde benzer bir eylem gerçekleştireceklerini bildirdi.

Açıklamanın ardından "12-36 istemiyoruz" şeklinde slogan atan grup, oturma eylemi yaptı. Gruptakiler, daha sonra dağıldı.