Açılışta konuşan Sağlık Sen Genel Eğitim Sekreteri Mahfuz Sunar “Erzurum, Diyarbakır ve Ordu"nun ardından Ege bölgesinde düzenlene bu eğitim toplantılarında sendika yöneticilerimize Hukuktan mevzuata, Sendikal Motivasyondan etkili iletişime ve beden dili konularında eğitimler veriliyor. Bu 4. eğitim toplantımız Genel Başkanımızda bizlerle birlikte olacak. Ayrıca üyelerimize etkin şekilde ulaşmak için e-mail ile bilgilendirmeler yapacağız. Toplantı sonunda sizlere verilen formları da doldurmanızı rica ediyorum bunlar daha sonra etkin şekilde çalışmalarımız yapmamızda yardımcı olacak şeylerdir” dedi.
Tüm dünyayı etkileyen ekonomik krize değinen Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, “Dünya ekonomisinin finansal sektörde yaşadığı kriz, bugünlerde, ülkemiz ve dünyanın gündemini işgal etmeye devam etmektedir. Ülkemiz açısından bakıldığında krizin algılanma biçiminde bir takım hatalar olduğu, hükümetin aldığı bazı kararlarda görülmektedir. Temelde yaşanan finansal krizi doğuran sürecin yine rant ekonomisinin doymak bilmez kazanç hırsı olduğu bir gerçektir. Bu nedenle ekonomik krize karşı alınacak tedbirler içinde yeni bir acı reçete olacaksa, o reçete sermaye sahiplerine yazılmalıdır. Geçmişte olduğu gibi ekonomik krizde hiçbir sorumluluğu bulunmayan toplum kesimlerine dayatılacak herhangi bir acı reçeteyi asla kabul etmeyeceğiz”diye konuştu.
Sağlık sistemindeki yaşan gelişmeleri ve olumsuzluklara da değinen Kaçar, “1995 yılında kurulan sendikamız, kurulduğu ilk günden itibaren üyeyi merkezine alan, temsil etmiş olduğu kitlenin hak ve menfaatlerini ön planda tutan, bunun yanı sıra toplumsal meselelere duyarlı bir sendikal anlayışla hareket etmektedir. Sağlıkta dönüşümde sendika olarak en önemli itiraz ettiğimiz konulardan biri sözleşmeli personel uygulamalarıdır. Sağlık-Sen olarak devletin anayasal görevleri arasında sayılan sağlık hizmetinin mutlaka devlet memuru eliyle gördürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda sözleşmeli personel uygulamalarına bir an önce son verilmeli, bu süreç içerisinde ise sözleşmeli personelin başta eş durumu nakil hakkı, askerlik sonrası dönüş ve becayiş işlemleri ile ilgili sorunlar bir an önce giderilmelidir.
Memur-Sen olarak konuyla ilgili gerek bakanlık düzeyinde, gerekse toplu görüşme sürecinde Memur-Sen olarak gereken girişimler yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.
SAĞLIK SEN"DEN TAM GÜN YASASINA DESTEK
Tam gün yasasındaki düzenlemeleri desteklediklerinin de altını çizen Kaçar, şunları söyledi: “Sağlıkta Dönüşüm Programının önemli ayaklarından birisi de Tam Gün Yasasıdır. Sendikamız; sağlık çalışanları ve halkımız açısından sağlık hizmetinin en verimli şekilde sunumunu sağlayacak bir düzenlemeyi desteklemektedir. Bilindiği gibi bu konuda sosyal taraflar ilk kez bizim düzenlediğimiz panelde bir araya gelmiş ve konuyu enine boyuna tartışmışlardır. Sağlık-Sen olarak, vatandaşın sağlık hizmetini en etkili ve verimli biçimde alması noktasında tam gün esaslı çalışmayı önemsiyoruz. Çünkü Türkiye"de muayenehaneciliğin bir ihtiyaçtan ziyade, vatandaşın kamusal bir hakkı olan sağlık hizmetine ulaşmada zorunlu bir araç haline dönüşmüştür. Vatandaş ile hekim arasında kurulan muayenehane-para-hasta üçlüsünün kırılması gerektiğini düşünüyoruz. Halkın da hekimlerin tam gün çalışması hakkındaki görüşleri ortadadır”