Çoğu Patnos'ta olmak üzere Ağrı'daki çok sayıda okul boşaltıldı. Öğrenciler, köylerde bulunan sağlık ocaklarında 3 vardiyalı eğitim almaya çalışıyor.

Van'da ardı ardına yaşanan 2 depremin yıkıcı etkileri devam ediyor. Özellikle Erciş'i yıkan depremlerden komşu iller de nasibini aldı. Erciş'e 40 kilometre uzaklıktaki Ağrı Patnos ilçesindeki 15 okul boşaltıldı. Ön incelemelerde okullara orta derece hasar raporu verildi. Okullarına giremeyen öğrenciler köylerde bulunan sağlık ocağı, misafirhane gibi yerlerde eğitim alıyor.

ZOR ŞARTLARDA EĞİTİM VERİYORUZ

İsmini vermek istemeyen bir öğretmen içinde bulundukları durumu şöyle aktardı: "Patnos'taki bütün okullar depremden zarar gördü. Bütün okullar orta hasarlı raporu alındı. Tedbir amaçlı okulları boşalttık. Öğrencilerimize zor şartlarda eğitim vermeye çalışıyoruz. 500 öğrencimiz var. Ağrı'da öğrenci yoğunluğu çok fazla. Bu nedenle 2 bin nüfuslu okullar var. Onlarda durum daha kötü. Binalarla ilgili incelemeler devam ediyor. Nihai karar sonrası okullara döneceğiz. Yer sorunu yaşadığımız için eğitimi mecburen 4'er saat olmak üzere 3 vardiyalı olarak veriyoruz."

TEDBİR AMAÇLI BOŞALTTIK

Ağrı Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz da deprem bölgesine yakın olduğu için en çok Patnos ilçesinde sorun yaşadıklarını belirtti. Biraz zorlanmakla birlikte herhangi bir sıkıntının mevcut olmadığını aktaran Yılmaz, "Okullarımızın planlamasını yapıyoruz. Elimizdeki bina stokuna bağlı olarak 2'li eğitime geçtik. Hiçbir öğrencimiz eğitim öğretimden mahrum değil. Zor da olsa eğitimlerini alıyor. Çok şükür herhangi bir yıkım olmadı. Tedbir olarak böyle bir uygulamaya geçtik" ifadesini kullandı.

644 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre meydana gelen iki ayrı depremde toplam 644 kişi hayatını kaybetmiş, enkazlardan 252 vatandaş sağ olarak kurtarılmıştı. 23 Ekim'deki ilk depremde 17 bin 5 konut tamamen yıkılırken ikinci bir şok 9 Kasım'da yaşandı. Büyüklüğü 5,6 olduğu açıklanan bu depremde de özellikle ağır hasar alan 25'e yakın bina yıkıldı.

HABER: Nesrullah SONAY/BUGÜN GAZETESİ