Söke"de Çeltikçi Mahallesi"nde temeli 1991 yılında atılan ve 1993 yılında hizmete giren 2 No"lu Sağlık Ocağı paylaşılamıyor. Duvarlarında ve tabanında oluşan çatlaklar nedeniyle Bayındırlık İl Müdürlüğü"nce kullanılamaz raporu verilmesi üzerine yeni dönem aile hekimlerine tahsisi yapılmayan Sağlık Ocağı yılbaşından bu yana boş olarak duruyor.
6 bin 300 metrekarelik arsası ile Çeltikçi Mahallesi"nde en geniş kamu arazisine sahip olan eski sağlık ocağını ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü okul yapabilmek için talip oldu. Söke"de ciddi derslik sıkıntısı yaşayan ve ilçedeki ikili eğitim veren iki ilköğretim okulundan biri olan 100. yıl Atatürk İlköğretim Okulu"na alternatif olarak düşünülen yeni okul yapma hayaline Aydın Sağlık Müdürlüğü karşı çıkıyor. Atıl Sağlık Ocağı"nın yanında bulunan 100.Yıl Atatürk İlköğretim Okulu için adeta umut olan eski sağlık ocağı Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında mini kriz oluştururken Söke"ye gelen Aydın Valisi H.Avni Coş eski sağlık ocağında incelemelerde bulundu.
Beraberinde Kaymakam Mehmet Demirezer, Söke Sağlık Grup Başkanı Dr. Ersev Kuyucu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, Ak Parti önceki dönem il genel meclis üyesi ve il başkan yardımcısı Ali Yağdöken"nin de bulunduğu bir heyetle atıl durumdaki sağlık ocağında inceleme yapan Aydın Valisi H.Avni Coş, 1993 yılında hizmete giren binanın bu günkü durumunu görünce üzüntüsünü dile getirdi. Adeta kaderine terk edilen binanın mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Coş; “18 yıllık binanın bu duruma düşmesini üzüldüm. Karşıdan sağlam gibi görünse de içeride zeminde görülen olumsuz fiziki koşullar dikkat çekiyor. En kısa zamanda gerekli teknik incelemeyi yaptırarak nasıl değerlendirebiliriz araştıracağız” dedi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ VERMEMEKTE KARARLI
Yılbaşından bu yana atıl olan binayı Milli Eğitim Müdürlüğüne verme tarafında olmayan Sağlık Müdürlüğünün sağlık ocağını yıkarak yada güçlendirme çalışmasından geçirilmesinin ardından Çeltikçi Mahallesinde dağınık olarak hizmet vermekte olan aile hekimlerine tahsis edeceği öğrenildi.

SÖKE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MUSTAFA BUĞDAYEKEN; “SAĞLIK OCAĞININ ARSASINI İLKÖĞRETİM OKULU YAPMAK İSTİYORUZ”
Sağlık Ocağı"nın hemen yanı başında ikili öğretim veren 100.Yıl Atatürk İlköğretim Okulu"nun bölgedeki öğrenci potansiyelini kaldıramadığını söyleyen Mustafa Buğdayeken; “100. Yıl Atatürk Okulumuzda standartların üzerinde öğrenci var. Okula ilave derslik yapma şansımız yok. Eğer Sağlık Bakanlığına bina lazımsa okulla eski sağlık ocağını takas edelim, sağlık ocağının olduğu yere bölgedeki diğer ilköğretim okullarımızda rahatlatacak olan 24 derslik ilköğretim okulu yapalım. Bu talebimizi her fırsatta dile getireceğiz, Sayın Valimizin de bu projemize destek vereceğini düşünüyoruz ” dedi