Okullarda yaptıkları çalışmalar Okul Yönetimleri ve Okul Aile Birlikleri tarafından övgüyle karşılanan Nazilli Belediyesi Bakım ve Onarım çalışma ve hizmetlerine devam ediyor. Nazilli Fen Lisesi Yurdu yapımının yanı sıra Nazilli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi binasını yenileyen Nazilli Belediyesi, 2011 yılında tüm okullara 3 Milyon TL’ye yakın destek verdi.
Okullara yardım yapmak bizim boynumuzun borcudur diyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise, “Atatürk’ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devletine sahip çıkacak çocuklar bizim çocuklarımızdır. Bizim çocuklarımıza hizmet etmek bizim boynumuzun borcu diye düşünüyorum. Bizim asıl teşekkür etmemiz gerek arkadaşlarımız öğretmenlerimizdir çünkü onlar bu çocukları eğitenlerdir. Geçtiğimiz 2010 yılında okullara 1 Trilyon para harcadık, bu yıl sadece 2 okul için verdiğimiz para 2,5 Milyon TL bu rakamlar gerçekten çok ciddi paralar. Çocuklarımız gerçekten her şeyin en güzeline layık. Onlar için elimden geleni yapacağım” dedi.
Nazilli’de eğitim gören çocukların daha iyi eğitim alma fırsatı bulduklarında büyük başarılara imza atacaklarına inandıklarını söyleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Bu bakımdan bize çok görev düşüyor. Belediye olarak her yıl okullarımızdaki iç ve dış boya, badana, tamiratları ve temizliklerini aksatmadan yapıyoruz. Bu yıl da yapmaya devam ediyoruz. Okullarımızın idarecileri tarafından okullarındaki yapılması gerekenlerin belediyemize bildirilmesinden sonra çalışmalarımızı o yönde yoğunlaştırıyoruz. Okulların kantin yapımı, okullarımızın boyanması, okulların içindeki koridorlarının bozuk olan zeminlerin fayans yapılarak değiştirilmesi, çalışmayan kapı ve pencerelerinin tamiratlarının yapılması, okulların bahçe düzenlemesi ve temizliklerine kadar belediyemiz tarafından çalışmalar sürdürülmektedir. Başvuran okullar arasından hiç eleme yapmadan belirtilen ihtiyaçları ve eksikleri belirleyerek çalışmalarımıza başlattık. Biz Nazilli sevdalısı olarak Öğrencilerimizin, daha düzenli, temiz ve iyi durumda okullarda eğitim görmeleri için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

39.20111114095122.jpg YENİ SAĞLIK MESLEK LİSESİ OKULU ÇALIŞMALARI BİTİRİLDİ
Yıllardır Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan adeta bir apartman dairesinde eğitim gören Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın girişimi ile okullarına kavuşuyor. Eski Aydoğdu İlköğretim okulunun yenilenerek Sağlık Meslek Lisesi’ne çevrilmesi için yapımını üstlenen Nazilli belediyesi, eski okul binasını bakıma alarak, okul dış, iç ve alt yapısını yeniledi. Eski Aydoğdu İlköğretim Okulu’nu tadilata alan Nazilli Belediyesi, Okul dış cephe sıvaları başta olmak üzere çatı aktarılması, iç ve dış cephe boyaması, tuvaletlerin alt yapı dahil yenilenmesi, okul bahçesinin parke taş ve asfaltlanması, spor sahası, çevre düzenlemesi ve kantin yapımını gerçekleştirerek yaklaşık 750 Bin TL masraf ederek yeni bir okula dönüştürdü. Sağlık Meslek Lisesi’nin sömestr tatilinde yeni binasına geçiş yapacağı belirtildi.