112 Acil Servis ekibi, Kayalık Mahallesi 2. Çevre Yolu'ndaki kavşakta yerde yatan bir kişi olduğu yönündeki ihbar üzerine bölgeye hareket etti. Ekip, baygın haldeki Mahmut K'ya (23) müdahale etti ve kendine gelmesini sağladı. Mahmut K, elindeki bıçakla sağlık ekiplerine saldırdı.

Görevli hemşire ve ambulans şoförünün kaçtığı olayda, Dr. Behnan Şimşek, zanlı tarafından darbedildi. Olaya müdahale eden polisler, saldırgan Mahmut K'yı etkisiz hale getirip, gözaltına aldı.

Adıyaman 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Rıdvan Kurtgöz, yaptığı açıklamada, yapılan müdahalenin ardından kendine gelen hastanın elindeki bıçakla sağlık ekibine saldırdığını belirterek, ''Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, bizlere yardımcı olmalarıdır. Sağlık Müdürlüğü olarak bu olayın takipçisi olacağız. Hem şahıs hem de kurum olarak şikayetçi olacağız'' dedi.

Darbedilen Dr. Behnan Şimşek de olaydan dolayı psikolojisinin bozulduğunu ifade ederek, ''Elindeki bıçakla bize saldıran kişiye biber gazıyla müdahale etsem de dayak yemekten kurtulamadım. Polisler gelerek hayatımızı kurtardı. Şikayetçiyim'' diye konuştu.

Bu arada halen gözaltında bulunan Mahmut K'nın madde bağımlısı olduğu ve psikolojik sorunlarının bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.