Türkiye zeytin üretiminde dünya şampiyonluğuna, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikinciliğine koşuyor, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Anadolu’da zeytin ve zeytinyağı tüketimini iki katına çıkarmayı hedefliyor. ZZTK, iç pazarda zeytin ve zeytinyağı tüketimini artırabilmek için İstanbul’da İstinyepark, Kanyon ve Palladium alışveriş merkezlerinde gerçekleştirdiği tadım aktivitelerini Anadolu’ya yayıyor. 
ZZTK, Aralık ayında Bursa Zafer Plaza, Ankara Cepa, Kentpark ve Panora AVM’ler ile tadım panellerine devam edecek. Tadım turunda Uluslararası Zeytin Konseyi tarafından akredite edilen Aydın Ticaret Borsası-Zeytindostu tadım paneli uzmanları tarafından yaptırılacak testlerle zeytinyağı tadım kültürünün geliştirilmesi hedefleniyor. 
“Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli” isimli projeleri ile Uluslararası Zeytinyağı Konseyi (UZK)’nden hibe desteği almayı başardıklarını ve “Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli” isimli proje kapsamında haftasonları geniş halk kitlelerinin ziyaret ettiği Alış Veriş Merkezlerinde (AVM) Pazar günleri zeytinyağı tadımı ve tanıtımı gerçekleştirdiklerini anlatan ZZTK Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ölken, “Adeta görsel bir şova dönüşen etkinliklerin İstanbul ayağında çok başarılı olduk. Uluslararası Zeytinyağı Konseyi’ne tekrar başvurduk ve ikinci kez destek almaya hak kazandık bu destekle aynı başarıyı Anadolu’da tekrarlamak istiyoruz. Zeytinyağı tüketimi Türkiye’de belli bölgelere sıkışmış durumda, Türkiye’nin her bölgesinde zeytinyağının bilinirliğini ve tüketimini arttırmak istiyoruz. Günümüzde kişibaşı 1.5 kg. olan zeytinyağı tüketimini 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. 
ÖNÜMÜZDEKİ 3 YILLIK SÜREÇTE ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİ KATLANACAK
Önümüzdeki üç yıllık süreçte zeytinyağı üretiminin 150 bin tondan 400 bin tona çıkacağını anlatan Ölken şöyle devam etti; “Bu rekolteyle dünya ikinciliğini yakalayacağız. Zeytin üreticisinin emeğinin karşılığını alabilmesi, Türk halkının sağlıklı bir ürün olan zeytinyağını tüketmesi için Türkiye içinde de tanıtım çalışmaları yapmamız gerekiyor. Günümüzün en popüler konularından bir tanesi sağlıklı beslenme, bu süreç zeytin ve zeytinyağının lehine işliyor. Bu avantajı fırsata çevirmek istiyoruz.”
Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı tüketimini arttırmak için yurtiçinde ve yurtdışında tanıtım atağına başlayan ZZTK, “Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli” isimli projesi ile Anadolu’da tadım turuna çıktı. Tadım Turu 4 Aralık’ta Bursa Zafer Plaza ile start alıyor. AVM’lerde lezzet tadımları yaptıracak, kaliteli ve sağlıklı zeytin ve zeytinyağı ile ilgili tüyolar verecek olan ZZTK yetkilileri, binlerce kişiye ulaşmayı amaçlıyor. 
ZZTK SOSYAL MEDYADA
Türkiye’de üretilen zeytin ve zeytinyağının iç ve dış piyasada tanıtımı amacıyla yoğun bir çalışma yürüten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, 2011 yılında Japonya’dan Irak’a, İngiltere’den, Rusya’ya, ABD’den Çin’e hedef pazarlarda 6 fuara katıldı. 2012 yılında da 5 fuara katılmaya hazırlanıyor.