Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, çeşitli pankartlar açıp, taleplerini dile getiren sloganlar attı.

Türk Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Orhan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlarda görevli personele döner sermaye gelirlerinden ek ödeme yapılmasına dair yönetmelikte yapılan değişiklikle döner sermaye ödemelerinde kapsamlı değişikliğe gidildiğini belirtti.

Performans puanlamalarında ve ek ödeme katsayılarında yapılan değişikliklerin özellikle tabip dışı personeli mağdur ettiğini savunan Yılmaz, şöyle konuştu:

''Döner sermaye ek ödemesi, aynı işi yapan, aynı eğitim düzeyinde iki doktor, röntgen teknisyeni, hemşire veya ebe arasında, aynı ilde, aynı sağlık grup başkanlığında hatta aynı hastanede çalışmalarına rağmen farklılık gösteriyor. Arada ekonomik yönden uçurumlar oluşturan bu uygulama, ücret adaletini ve çalışma barışını bozuyor.

Sağlık çalışanlarına insan onuruna yakışır AB standartlarında çalışma şartları ve ücret politikalarını içeren gerekli düzenlemenin bir an önce yapılmasını istiyoruz.''

Sendikasının döner sermaye yönetmeliğinde çalışanları mağdur eden düzenlemeler ile ilgili gereken hukuki çalışmayı başlattıklarını belirten Yılmaz, yurt genelinde dilekçe kampanyası başlattıklarını, döner sermayede adaletli bir sistem getirilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Açıklamanın ardından bir süre alkışlarla protestolarını sürdüren sağlıkçılar, daha sonra dağıldı.