Sağlıkçılar adına açıklama yapan Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, hekimlik mesleği dışında hiçbir meslekte 4 kişiden 3’ünün şiddete uğramadığını söyledi.
Dün Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından bıçaklanan 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan’ın bugün hayatını kaybetmesini Aydın Tabip Odası, Türk Sağlık-Sen Aydın Şubesi, Türk Toraks Derneği ve SES Aydın Şubesi tarafından ADÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Poliklinikleri önünde ortak açıklama yaparak tepki gösterdiler.

Sivil toplum örgütleri adına basın açıklaması yapan Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, durup düşünmek zorunda olduklarını dile getirerek, “Hayatının en güzel yıllarını hastalarının yaralarına derman olmak için öğrenmeye, çalışmaya, kitaplara, sınavlara, ameliyatlara vakfetmiş bir insan’ın, neden çalıştığı hastanenin orta yerinde öldürülmektedir? Hekime ve sağlık çalışanlarına yönelen bu öfke nedendir? Duymayan kulaklara, görmeyen gözlere bir kere daha soruyoruz: Söyleyin bize hekimlik dışında hangi meslekte 4 kişiden 3’ü mesleği nedeniyle şiddete uğramaktadır? Hekime yönelik şiddetin sorumlusu yalnızca şiddeti uygulayanlar değil, şiddete sessiz kalan, gereğini yapmayan, hekimleri ve sağlık çalışanlarını korumayan yetkililerdir. Şiddete başvuran kişilerin etkili bir şekilde cezalandırılmaması hekimlerin yaşadığı mağduriyeti artırmakta ve sürekli hale getirmektedir. Türk Tabipleri Birliği’nin hekime yönelen şiddet konusunda geliştirdiği yasal mevzuat önerilerini bugüne kadar gözardı eden yetkililer, acaba yaşanan bu ölümcül saldırı sonrasında vicdanlarına nasıl hesap verebilmektedirler” dedi.
Hastane önünde toplanan yüzlerce sağlıkçı tarafından alkışlarla tepki gösterilen hekime şiddet olaylarının kendilerini endişelendirdiğini ifade eden Atay, “Hastanın müşteri, hekimin tüccara dönüştüğü bu karanlık sağlık sistemine daha fazla kurban vermemek için hastasıyla, hekimiyle, hemşiresiyle, laborantıyla, sekreteriyle ve bil cümle tüm sağlık personeliyle nitelikli sağlık hizmeti sunmak için işgüvencesi, can güvencesi, gelir güvencesi ve gelecek güvencesi istiyoruz” şeklinde konuştu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gif Haberin videosu...