Atılım Üniversitesi, Sağlık-Sen ile yaptığı protokol kapsamında sendikanın üyelerine yüksek lisans imkanı sağlayacak.
 
Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, protokolün Memur-Sen Genel Merkezi'nde imzalandığı belirtildi. 
 
İmza töreninde konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı'yla sağlık kurumlarının yönetim kadrolarının çağdaş ve üst düzey eğitime kavuşmalarını hedeflediklerini kaydetti.
 
Sağlık-Sen'in önemli bir yönünün ''akademik sendikacılık'' olduğunu ifade eden Memiş, bugüne kadar çeşitli üniversitelerle yüksek lisans anlaşmaları gerçekleştirdiklerini anımsattı.
 
Sağlık çalışanlarının önlisans, lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim taleplerini karşılamak amacıyla, Türkiye'nin en köklü üniversiteleri ile birlikte projeler hazırladıklarını belirten Memiş, bu projelerin Sağlık Bakanlığı ve YÖK'ten onay beklediğini kaydetti.
 
Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu da sağlık işletmeciliği bölümü için yaptıkları yüksek lisans anlaşmasını diğer bölümlerle geliştirmek istediklerini ifade ederek,  ''Sağlık çalışanlarına sağlık işletmeciliği dışındaki bölümlerde de fırsatlar sunmak istiyoruz'' dedi.
 
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in ortaya koyduğu projelerle her zaman siyasetin önünde bir kimlikle hareket ettiğini vurguladı.
 
Örgün eğitimle verilecek olan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı, üç dönem sürecek. Yüksek Lisans Programına başvuru yapılabilmesi için ALES'ten en az 55 alınması gerekiyor. ALES'e girmemiş olan katılımcılar ise özel öğrenci statüsünde kayıt yaptırabilecek. 
 
Yüksek Lisans Programına son başvuru tarihi 30 Eylül 2011 olarak belirlendi. (AA)