Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Sağlık Bakanlığının hastanelere yönelik gazlı saldırıların durdurulması için gerekli uyarıları yapması, hastalara ve çalışanlarına sahip çıkılması gerektiğini bildirdi.
 
Sendika Merkez Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, seçim propaganda süreci ve öncesinde taleplerini dile getiren birçok kesime yönelik aşırı şiddet uygulamalarına tanıklık edildiği belirtildi.
 
Dün Şırnak'ta seçim sonuçlarını kutlayan halkın içinde patlayan cisim sonrasında yararlıların Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ifade edilen açıklamada, kalabalığın polis gaz bombası ile dağıtıldığını belirtildi.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
''Gaz bombaları hastane bahçesine ve acile servise atılmıştır. Gaz bombasından etkilenen hastane personeli üst katlara kaçmak zorunda kalmış ve yararlılara uzun bir süre müdahale edememiştir. Bu nedenle ağır durumda olan yaralılar Cizre, Batman ve Diyarbakır devlet hastanelerine kaldırılmışlardır.
 
Daha önce de sağlık kurumlarına yönelik bu tür uygulamalar yaşanmış ve buna karşı Sağlık Bakanlığı önünde dahi tepkilerimizi dile getirmiştik. Şimdi yetkililere tekrar soruyoruz. Savaşta bile dokunulmazlıkları olan sağlık kurumlarına yönelik gaz bombalı saldırılara karşı ne zaman harekete geçeceksiniz? Tamamıyla sivil ve hasta insanların yattığı hastanelere yönelik fütursuzca gaz bombası atan kişi ve kurumlar hakkında gerekli soruşturmaları açacak mısınız? Sağlık alanında örgütlü bir emek örgütü olarak Hükümetten, Sağlık Bakanlığı ve yetkililerden talepte bulunuyoruz. Şırnak Devlet Hastanesi'ne gaz bombası atanlara yönelik hukuki ve idari süreci başlatılmalıdır. Gaz kullanımı karşısında karşı karşıya olduğumuz tehlikenin boyutunu herkesin anlayabilmesi için emniyet, kullandığı gazların isim ve türlerini, Sağlık Bakanlığı da gaz kullanımı ile ilgili düşüncelerini bilimsel gerekçeleriyle açıklamalıdır. Sağlık Bakanlığı Hastanelerine yönelik gazlı saldırıların durdurulması için gerekli uyarıları yapmalı, hastalara ve çalışanlarına sahip çıkmalıdır.''