Sağlık Bakanı Recep Akdağ, son günlerde gündemde olan damacana sularla ilgili açıklama yaptı.
Bakan Akdağ, "Halkın sağlığına zarar verebilecek su üretimi ve satışı yapan firmaları ifşa etmeye devam edeceğiz. Sudaki kirliliğe yol açan satış noktaları da var. Kirliliğe yol açan satış noktalarını da yine bakanlığımızın web sitesinden ilan edilecek" dedi.
Gündemdeki damacana sularla ilgili açıklama yapan Bakan Akdağ, halkın sağlığına zarar verebilecek, üretim ve satış yapan firmalara, kanunlardaki yaptırımları uygulayacaklarını söyledi. Cezalar arasında satışın durdurulmasının da yer aldığını belirten Bakan Akdağ, şöyle konuştu:
"Hem cezalarını vereceğiz hem de vatandaşımıza bunları bildireceğiz. Basında bazı köşe yazarlarını bugün okudum. Konuya çok iyi vakıf olmak gerekir. Meselenin iki boyutu var. Biri üretim tesislerinin kendisindeki kirliliktir. Eğer damacanadan su aldığımız zaman kirlilik tespit etmişsek, bunu çok önemli görüyoruz ve gerekli cezayı veriyoruz. Biz bu firmaları ifşa ettik. Birde satış noktasında alınan su numunesinden kirli çıkması var. Satış noktasındaki numuneden kirli çıkması her zaman firmanın kusuru değil. Şimdi bir seriyi inceliyorsunuz. Damacananın dolum tesisinde temiz olduğunu gördünüz, ama satış noktasında kirlilik var. O zaman satış noktasındaki depolama problemlerinden bu kirlililik ortaya çıkabiliyor. O satış noktaları da bakanlığımızın web sitesinden ilan edilecek. Bunları bir yandan takip edeceğiz bir yandan da vatandaşlara açıklayacağız" dedi