Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, sağlık alanında sorunlar yaşanan Kuşadası"nda bu sorunların çözümü için seferberlik başlattıklarını söyledi.
İlk etapta Kuşadası Devlet Hastanesi"nde iyileştirmeye gidildiğini açıklayan Kaymakam Mustafa Esen, hastaneye 200 bin YTL ödenek geldiğini, bu para ile hastane girişinin düzeltildiğini ve çevre düzenlemelerin başladığını belirterek, hastanenin bulunduğu yeri kontrol altına almak istediklerini söyledi.
Kuşadası"nda önümüzdeki dönemi sağlık yılı ilan ettiklerini kaydeden Mustafa Esen, bu kapsamda Devlet Hastanesi"nin mevkinin zemin etütlerinin yapılması, polikliniklerin genişletilmesi ve hastanenin büyültülmesi için çalışmalar yapılacağını belirterek, “Sağlık yılı kapsamında ayrıca evleri de tek tek gezip yardım isteyeceğiz. Kendi devlet hastanemizi geliştirme çalışmasına kendi vatandaşımızdan toplayacağımız yardımlarla başlayıp, daha sonra Ankara"dan talep edeceğimiz ödeneklerle tamamlayacağız. 50 yataklı devlet hastanesini 3 yıl içerisinde 100 yataklı devlet hastanesi haline getireceğiz” dedi.
Devlet hastanesinde tomografi cihazının sürekli arızalandığını ve düzgün çalışmadığını belirten Kaymakam Mustafa Esen, bu ile ilgili çalışmalar da yapılacağını sözlerine ekledi.