Türkiye Optik ve Optimetrik Meslekler Derneği Aydın Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Özsoy, güneş gözlüklerinde ilk aranması gereken özelliğin ultraviyole ışınlardan en yüksek derecede koruma özelliği olması gerektiğini belirtti. Özellikle son yıllarda ozon tabakasının incelmesiyle insanların maruz kaldığı C tipi ultraviyole ışınlarının göz sağlığını tehdit ettiğini kaydeden Ahmet Özsoy, güneş gözlüğü alınırken dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
İnsanların güneş gözlüğünü moda ve güzel görünmekten ziyade sağlıkları için kullanmasını isteyen Ahmet Özsoy, "Güneş gözlüğü ve normal gözlükler birer aksesuar değildir. Bunlar göz sağlığımızı korumak için gerekli ürünlerdir. Bu nedenle gözlük seçerken moda ve diğer unsurlardan çok kalitesi ve yüze uyumluluğu dikkate alınmalıdır. Camlar kadar çerçevenin doğru seçimi de önemlidir. Yüze oturan ve insanı rahatsız etmeyen çerçeveler tercih edilmelidir” diye konuştu.

"UCUZ GÖZLÜK SAĞLIĞINIZDAN EDER"
Güneş gözlüğünde cam kalitesinin çok önemli olduğunu ve göz sağlığı için bu kaliteden ödün verilmemesi gerektiğini ifade eden Türkiye Optik ve Optimetrik Meslekler Derneği Aydın Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Özsoy, "Özellikle sokakta satılan tezgah üstü gözlüklere vatandaşlarımız kesinlikle itibar etmemelidir. Bu gözlüklerin camları, güneş ışınlarını süzmez ve çeşitli göz hastalıklarına yol açabilir. Güneş gözlükleri Sağlık Bakanlığı tarafından sertifikalanan yerlerden alınmalıdır ve alınırken mutlaka sertifika veya belgesi olup olmadığı sorulmalıdır. Markasız, ucuz ve kalitesiz bir şey almak belki ekonomik olarak uygun olabilir ancak göz sağlığımızdan önemli değildir. Bu nedenle eğer alınacaksa biraz daha kaliteli ve uygun gözlükler tercih edilmelidir" dedi.