Trabzon'da 1,5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu kafatasının üçte birini kaybeden Veysel Kandemir, kendisine verilen 'sağlam' raporu ile şok oldu.

Trabzon'da geçen yıl geçirdiği trafik kazasında kafatasınının üçte birini kaybeden Veysel Kandemir, malulen emeklilik için yaptığı başvuru sonrasında sağlıklı olduğu yönünde rapor verilmesi üzerine şaşkına döndü. Rapor sonrası malulen emeklilik umudu da sona eren Kandemir, "Çalışamıyorum. Hiçbir gelirim yok. 2 çocuğum ve eşimle ortada kaldım. Bir çocuğum okula gidiyor. Tedavi olmam lazım, olamıyorum" diyerek yardım istedi.

Kafatası çöktü, "sağlam" raporu verdiler

Feci kaza geçen yıl 30 Mayıs'ta Trabzon Havalimanı mevkinde bir servis minibüsü ile kamyonun çarpışması sonucu meydana geldi. Metal işleme fabrikasının işçilerini taşıyan minibüste bulunan 32 yaşındaki Veysel Kandemir de 2 kişinin öldüğü ve 10 kişinin yaralandığı kazada başından ağır darbe alarak hastanelik oldu. Günlerce yoğun bakım ünitesinde kalan, 3 ameliyat geçiren, kafatasının üçte birini kaybeden Veysel Kandemir'in alnının üst kısmında da 6 milimetrelik çöküntü meydana geldi.


Çalışamayan, eşi ve 2 çocuğuyla ortada kalan ve kazanın ardından hayatı adeta hastanelerde geçen Veysel Kandemir, malulen emeklilik için raporlarıya Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurdu. Ancak Veysel Kandemir'in emeklilik umudu, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı'nca verilen "Meslekte kazanma gücü kayıp oranının yüzde sıfır olduğuna karar verilmiştir" şeklindeki raporla yerini şoka bıraktı.

"Raporu görünce şok geçirdim, şaşkına döndüm"

Üç ameliyat geçirmesine rağmen halen sağlığına kavuşamadığını ifade eden Kandemir, "Kazanın ardından 1 yıldır tedavi görüyordum. Malulen emeklilik için raporları Ankara'ya gönderdim ama bana, 'İş gücü kaybı yüzde sıfır' raporu verdiler. Kazadan bu yana çalışamıyorum. 5 - 6 aydır da hiç bir yerden gelirim yok. 2 çocuğum ve eşimle ortada kaldım, geçinemiyorum. Bir çocuğum okula gidiyor. Tedavi olmam lazım, olamıyorum" diye yakındı.

"Kafamın yarısı yok!"

Kandemir, kaza sonrası kafatasında 6 milimetrelik bir çöküntü oluştuğunu ve kafatasının üçte birinin olmadığını belirterek, "Beynime giden ana damar da yırtılmıştı. Ameliyatta dikmişler. Kafama suni kemik takılması lazım. Bana yüzde sıfır iş göremezlik raporu verilmesi, sapasağlam olduğum anlamına gelir. O zaman bana sağlığımı geri versinler. Kafamın yarısı yok. Çocuğumu bile riskli diye kucağıma alıp sevemiyorum. Korkarak dolaşıyorum. Psikolojik olarak çöktüm. Yetkililerden bu işi çözmelerini ve malulen emekli olmamı sağlamalarını istiyorum. Üç ameliyat geçirmiş bir insanım. Bir ameliyat daha olacağım. Gerekirse belimden 5. bir ameliyat daha geçireceğim. Nasıl böyle bir rapor verirler anlamak mümkün değil. Bu raporla malulen emekli olma imkanım kalmadı. Ankara'daki heyet beni hiç görmeden sağlam raporu vermiş. Adeta şok oldum. İş yerim 5 - 6 aydır bana maaş ödemiyor. Komşularımın desteği ile yaşamımı sürdürüyorum. Daha dayanacak gücüm kalmadı" dedi.

Vatan