Birkaç aday üzerinde duran federasyonun listesinin başında Ertuğrul Sağlam bulunuyor. Anketlerde genç teknik adam önde.


2005 yılında büyük umutlarla A Milli Futbol Takımı'nın başına getirilen ve 2006'dan sonra 2010 Dünya Kupası finallerine Türkiye'yi götüremeyen teknik direktör Fatih Terim devri, Çarşamba günü Ermenistan ile yapılacak karşılaşmadan sonra kapanıyor. Belçika maçından sonra “Ermenistan son maçım olacak” diyen Terim'in yerine göreve getirilecek en güçlü aday Ertuğrul Sağlam. Türkiye'de büyük çoğunluğunda Milli Takım'ın başında istediği genç teknik adamın Federasyon yönetiminin de Terim'den boşalan göreve düşündüğü ilk isim olduğu belirtildi.

YENİ HOCA 2012'YE TAŞIYACAK

Bursaspor'da başarılı bir sezon geçiren Ertuğrul Sağlam'ın kısa süre içinde milli takımda iş başı yapacağı iddia ediliyor. Daha önce “Bu görevi herkes ister” sözleriyle Terim'in ayrılması halinde gelebileceği sinyallerini veren Sağlam'ın da Federasyon'un teklifine sıcak bakacağı öğrenildi. İnternet sitelerinde yapılan anketlerde de açık ara önde bulunan Sağlam için Bursaspor ile temasları bir zamanlar yeşil-beyazlı kulüpte başkanlık yapan yönetici Levent Kızıl yürüteceği bildirildi. Yeni hedefi EURO 2012 olan Türkiye, anlaşılması halinde bu yolda Ertuğrul Sağlam ile yürüyecek.


Taraftarın tepkisi Terim'i üzdü

EURO 2008'de Almanya ile oynanan yarı final maçından sonra Türk Milli Takımı'nın final şansını yitirmesine rağmen taraftarların tribünlere çağırarak alkışladığı Fatih Terim, Belçika'da bu kez farklı bir tabloyla karşılaştı. Cezası nedeniyle maçı tribünden izleyen tecrübeli teknik adama üzerlerinde ay-yıldızlı formalar bulunan taraftarların küfürlü tepkide bulunması Terim'i derinden sarstı.


Yabancı olursa tercih Hiddink

Futbol Federasyonu, Ertuğrul Sağlam'ın transferinde bir poblem yaşaması halinde rotayı yabancı teknik adama çevirecek. Federasyonun listesinde Shaktar Donetsk'in hocası Mircea Lucescu ile Rusya Milli Takımı'nı bırakacak Guus Hiddink var. Bu iki teknik adam arasında yönetimde Hiddink'in ismi ağır basıyor. Hiddink'in teklife sıcak baktığı öğrenildi.


Tuncay vasattı, Önder hata yaptı

Belçika maçında Tuncay Şanlı daha önceki maçlardaki başarılı performansından oldukça uzaktı. Belçika vatandaşı da olan Önder Turacı ise Mpenza'nın attığı ikinci golde rakibini durduramadı./yeni şafak