Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Belde Teşkilatının bugün yaptığı geleneksel Kır Yemeği'ne katılan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, "Ey Başbakan, kulağı var duymaz Başbakan, gözü var gözü görmez ey Başbakan" diyerek Başbakan'a yüklendi.

DSP Zeytinli Belde Teşkilatının Zeytinli Çayı Mesire alanında yaptığı geleneksel 'Kır Yemeği'ne bir gün önceden gelerek partililerle beraber olan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, bugün Zeytinli Belde Teşkilatının geleneksel Kır yemeğine katıldı. Sezer, burada partililere seslenerek, 6 yıl önce DSP'yi ikiye bölüp iki partili düzene geçildiğini ifade etti.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, şehirleri köyleştirme yerine, köyleri şehirleştirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, bunun için 'Köy-Kent Projesini' yaşama geçirdiklerine işaret etti. Sezer, şöyle dedi:

"Anlamayan ve görmeyen bir Başbakan sorunları çözmek yerine bugün türban ve başörtüsü diye ülkeyi bölmek istiyorlar. Başını örten de örtmeyen de bizim. Türk bizim, Kürt bizim. Trakya bizim, Anadolu bizim. Birliğimizi bozdurmayacağız. İnsanların inançları üzerinden kirli siyaset yapanlara izin vermeyeceğiz. Ayrımcılık yapmayınız, bunun bedelini ödersiniz… Ödetiriz… Bugün Türkiye'yi bölüp parçalamaya çalışanlar unutmasınlar, biz, Atatürk'ün aydınlık yolunda ve Türk Bayrağının altında mücadelemize yılmadan devam edeceğiz. Bu ülkenin Kültür ve İnancı üzerinde siyaset yapıp, bu ülkenin kuyusunu kazmaya çalışanlar var.

Türkiye'nin kuyusunu kazdırmayacağız. Gözleri var görmezler var bu güzel ülkede. Gübrenin hammaddesi Türkiye'de var. 23 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı toplantısına katıldım. Başbakan'a yine bunu sordum toplantıda aynı şeyi söyledi. Ben de yine ona mazı dağını hatırlattım. Bana aynen şunu dedi. Merak etmeyin onu yakında üretime geçireceğim dedi. Kokusu çıktı sevgili vatandaşlarım. Birilerine peşkeş çekmişler. Birilerine vermişler. Hani Telekom gitti. Petkim gitti. Sümerbank gitti. Yahu bir bu hükümet gitmedi. Onu da siz göndereceksiniz ben size güveniyorum. Başbakan'a sorarsanız 21. yüzyılda bu kadar köylü olmazmış. Köylü sayısını azalması lazımmış. Yolunu da buldu. Köylü aç bırakıp kentin varoşlarına göç ettirmek. Sayın Başbakan. Zeytinli'den sesleniyorum. Köylülük böyle bitmez. Bu yolla köylü şehirleştirmiş olmaz. Olsa olsa şehirlerimiz. Köyleştirilmiş olur. Ey Başbakan, kulağı var duymaz Başbakan, gözü var gözü görmez ey Başbakan ne diyorsun. Demokratik Sol Parti ile işleri bitmedi. Demokratik Sol Parti yeniden büyüyor ya. Hızla vatandaşla bütünleşiyor ya. Hangi güç bu birlikteliği bu İnançı engelleyecek görelim hodri meydan diyorum. Onlara." Sezer, daha sonra partililere plaket verdikten sonra Zeytinli'den ayrıldı.