Türkiye"nin uzun yıllardır mücadele ettiği terör sorununun bütün toplumu ilgilendiren bir mesele olduğuna işaret eden AK Parti İl Başkanı Atay, terörün 30 yıldır Türkiye"nin kaynaklarını tükettiğini ve huzurunu bozduğunu söyledi. Terörün en kötü sonucunun binlerce vatan evladının şehit olmasına ve ailelerin büyük acılar yaşaması olduğunu belirten Atay, “Bunun için terör bitmesin denilemez. Böylesine bir talebi anlamanız ve kabul etmemiz mümkün değildir. Biz AK Parti olarak bu sorunun çözümü için çalışıyoruz. Biz etnik, dinsel ve bölgesel milliyetçilik yapmıyoruz. Yapanları da toplum olarak kınıyoruz. Biz Toplumdaki bütün renkleri Lazıyla, Çerkeziyle, Kürdüyle, Alevisiyle ve Sünnisiyle, doğusuyla, batısıyla ayırmaksızın ayrıştırmaksızın kucaklıyoruz” dedi.
Türkiye"deki terör sorununun çözümü için siyaset arenasındaki tüm partilerin ortak hareket etmesi gerektiğine işaret eden Sadık Atay, muhalefetin "Açılıma inanmıyoruz, desteklemiyoruz" demesine rağmen çeşitli önerilerle gündem oluşturmaya çalıştığını iddia ederek, “Alevi kardeşlerimiz için 8 adet öneri sunuyorsunuz. Dostluktan, kardeşlikten bahsediyorsunuz. Kendi yapamadıklarınızı AK Parti yaptığı ve yapmakta olduğu için bir türlü sindiremiyorsunuz. Aydın"da yapılacak bir devlet icraatını bile siyasetinize mal etmeye kalkıyorsunuz” diye konuştu.

MÜLTECİ KAMPI SİYASİ MALZEME OLDU

Aydın merkez Çeştepe beldesinde yapılması planlanan mülteci kampının siyasi malzeme olarak kullanılmasının doğru olmadığını ileri süren Atay, “CHP"li yöneticiler Çeştepe"ye adeta çıkarma yapmışlardı. Şimdi neredeler? Yoksa Tüm Türkiye deki alevi kardeşlerimizin gösterdikleri tepkiden mi çekiniyorlar? MHP"li yöneticiler adeta konudan uzak bir şekilde Mahmur Kampı ile Habur Sınır Kapısını karıştırıp, Habur Kampı gibi bir söyleme giriyorlar. Mahmur Mülteci Kampı adı üzerinde mülteci kampıdır. Terörist kampı olarak isimlendirmek ne demektir? Aydın"daki mülteci kampına da mülteciler gelecektir elbette. Mahmurdan ithal mülteci gelmesi söz konusu olmadığı gibi hele hele terörist gelmesi bir siyasetçinin kullanabileceği talihsiz bir ifadedir. Teröristlerin yakalandıkları yerde karşılaşacakları ilk yer şüphesiz yargı mercileridir ve suçları doğrultusunda cezalandırılacaktır. Affedilmeleri söz konusu değildir”

Muhalefet parti milletvekillerini sağduyuya davet eden Atay, bu vatanın herkesin olduğunu, belirli bir kesime ait olarak algılamak ve algılanmasına çalışmanın çok yanlış bir tutum olacağını sözlerine ekledi./iha