SPOR Toto Süper Lig"in 15. haftasında lider Trabzonspor"un 16 puan gerisinde kalan ve şampiyonluk yarışını uzaktan seyre dalan G.Saray"da başkan Adnan Polat, önceki gün yapılan Divan Kurulu"nda transfer için Hagi"nin detaylı raporunu beklediklerini söyledi.. Oysa başkan, bunu söylerken şu an yapılan transfer görüşmelerinin de gizli kalmasını istiyordu.. Fakat VATAN, Romen hocanın öncelikli isimlerini ele geçirdi..

BUNA göre Hagi, geçen hafta yönetimle yaptığı özel görüşmede “Orta sahamıza oyunun iki yönünü de oynayacak futbolcular almalıyız. Bu takımın çok transfere ihtiyacı var” dedi ve yönetime ilk önerilerini yaptı.. Polat da Divan Kurulu"nda “En az 4 transfer yapacağız. Bu hafta Hagi bize her bölge için 3 isim söyleyecek” diyerek birçok ismin G.Saray"a getirileceğini duyururken bunların ikisi için çoktan ilk adımları atmıştı..

EMANA 4 MİLYON EURO

BU isimlerden ilki Archille Emana.. Son 3 sezondur sarı-kırmızılıların gözdesi olan ve artık takıntı haline gelen Real Betisli oyuncuyu, devre arasında mutlaka transfer etmek isteyen G.Saray, bu iş için sportif direktör Adnan Sezgin"i görevlendirdi.. Sezgin şu an oyuncunun menajeri Teni Yerima ile görüşüyor.. İspanyol kulubü bonservis için 4 milyon Euro"dan kapıyı açtı, rakam 3.5"a kadar düşebilir. 2 sezondur İspanya 2. Lig"inde oynayan Emana, bu yıl resmen şov yapıyor. Orta alanda oyunu çift yönlü oynayabilen ve 13 maçta 8 gol atan 28 yaşındaki Kamerunlu yıldız, yıllık 1.5-2 milyon Euro"ya oynamaya hazır..

ASLAN"IN takibine giren bir diğer isim 2010 Dünya Kupası"nda da boy gösteren Leverkusenli Tranquillo Barnetta.. F.Bahçe"nin de sezon başında almak için uzun uğraşlar verdiği ama sonuçlandıramadığı 25 yaşındaki İsviçreli için Alman ekibi 6 milyon Euro bonservis istiyor. Hagi"nin sağ kanat için düşündüğü Barnetta"nın bu yıl 24 maçta 2 gol 4 asisti bulunuyor.

BU arada Hagi, yönetime Bursasporlu Sercan Yıldırım ve Volkan Şen"in G.Saray"a çok faydalı olacağını da söyledi.. Uzun süredir yeşil-beyazlılarla bu oyuncular üzerine görüşmeler yapan yöneticiler, devre arasında bu iki yıldızın tranfserini bitirmek istiyor.. Yani başkan Adnan Polat"ın dediği “En az 4 transfer yapacağız” sözü 5"i veya 6"yı bulabilir.

Hagi "sakat"a gelmedi

SON yıllarda sakatlıklardan çok çeken G.Saray"da Gheorghe Hagi bu durumun üstüne sünger çekecek gibi duruyor.. Romen hoca sakatlıkların çoğunu bitirirken takıma şu detayları uyguladı:

- Kondisyon yüklemesini bütün haftaya yayarak orantılı uygulattı. Bazı günler idman sayısını 2"ye çıkardı.

- Sık sık A2 Takımı"yla ayarladığı antrenman maçlarıyla oyuncularına maç kondisyonu yükledi.

- Özel hayatların düzene girmesi için yaptırımlarda bulundu.