ABD'nin Nevada Eyaleti Mesquite kentinde 5-12 Aralık 2010 tarihinde, 40 ülke ve 800 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen 32. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nın engelliler kategorisinde Türkiye'yi temsil eden Aydın, bronz madalyayla döndü.

Şampiyonada, 90 kiloda 20 sporcu ile güreşen ve sağ koluyla 9 kişiyi deviren Aydın, ailesinin olduğu kadar ülkesinin de göğsünü kabarttı .

Marangozluk yaparak geçimini sağlayan Abdullah Aydın ile eşi Raziye Aydın'ın 7 çocuğundan biri olan Ömer Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

İlkokulda ağaçtan düşerek yaralandığını ve yüzde 40 yürüme kaybı yaşadığını anlatan Aydın, "Bu durum karşısında çok zorluk yaşadım. Ancak pes etmedim. Babam ve ağabeyim ile marangoz atölyesinde çalıştım. İki yıl ö nce bilek güreşi yapmaya başladım. İki yıldır hem atölyede çalışı yorum hem antrenman yapıyorum. Sporda istediğim yere gelmek için çok çalışıyorum" dedi.

Aydın, Rusya'nın başkenti Moskova'da geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda engelliler kategorisinde 4. olduğunu, 2008 yılında Ankara'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda ise gençlerde ikinci olduğunu hatırlattı.

Ailesinden ve antrenöründen büyük destek gördüğünü belirten milli sporcu Türkiye'yi, ailesini, antrenörünü ve kendisine destek olan herkesi gururlandırmak istediğini vurguladı.

Milli sporcunun babası Abdullah Aydın ise oğlu ile gurur duyduğunu belirterek, oğlunun dünya şampiyonu olacağına inandığını belirtti.

Baba Aydın, ilerleyen süreçte oğlunun tedavisini de yaptırmak istediğ ini ifade etti.

Bilek Güreşi İl Temsilcisi ve Ömer Aydın'ın antrenörü eski milli sporcu Muammer Gümüş ise Aydın'ın küçük yaşta olmasına rağmen fiziksel olarak güçlü olduğunu söyledi.

Aydın'ın Türkiye'ye önemli başarılar getirebilecek kapasitede olduğuna iş aret eden Gümüş, şunları kaydetti:

"Gerçekten Ömer Aydın'ın genetik olarak çok büyük bir g ücü var. Teknik yetersizlikler ve antrenman eksikliği olduğu halde 1 yıllık süre içinde Avrupa dördüncülüğü ve dünya üçüncülüğü kazandı. Biz Ö mer'in kendi genetik yapısından gelen gücünden dolayı antrenman eksikliklerini ve teknik eksikliklerini kapattığımız zaman çok kısa sürede dünya şampiyonu olacak bir sporcumuz. Ayn ı zamanda engelli olması ve hayata bakış açısı diğer engelli kardeşlerimize bir ışık olacak diye düşünüyoruz. Çünkü sporla birlikte Ömer'in hayata bakış açısı çok değişti ve kendisine daha iyi ifade edebilir hale geldi.

Bizim Ömer'den umutlarımız çok fazla. Onu dünya ve olimpiyat şampiyonu olarak göreceğiz. Çünkü yaşı çok küçük, henüz 21 yaşında geleceği çok parlak bir sporcu."

Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz de milli sporcu Aydın'ın başarı sının Amasya adına olduğunu söyledi.

Engeline rağmen Türkiye'yi ve Amasya'yı ABD'de temsil eden genç sporcu Aydın'ın başarısının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Daşöz, Aydın'a başarılar dileyerek Cumhuriyet altını hediye etti.