İçişleri eski Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, hafta sonu geldiği Sapanca İlçesi'nde göl kıyısında bulunan evinden sabah erken saatlerde çıkarak gölde yüzdü. Daha sonra gazetecilerle sohbet eden Tantan, anayasa ve başkanlık sistemi ile milletin uyutulduğunu öne sürdü.

Sapanca Gölü kenarında babasından kalan eve hafta sonları gelen 71 yaşındaki  Saadettin Tantan sabah erken saatlerde Sapanca Gölü'nde yüzerek moral depoladı.

Sapanca Gölü’nde çocukluğundan beri yüzdüğünü söyleyen Tantan, "Gölün keyfini bu bölgede yaşayanlar iyi bilir" dedi. Sakarya'da görev yapan gazetecileri evinin bahçesinde misafir eden Sadettin Tantangündemle ilgili  açıklamalarda bulundu.

'PKK SİYASALLAŞTIRILMAK İSTENİYOR' 

Terör örgütü PKK’nın siyasallaştırılmak istendiğini savunan Tantan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir organize suç ve terör örgütü olan PKK’nin bitirilmesinin bu şekilde mümkün olmadığını defalarca söyledik. Her iki siyasi parti PKK’nın siyasallaşmasını isteyen ABD’nin güdümünde hareket ettiğini ortaya koymuşlardır. Bugün yaratılmış sanal gündemle, sanal söylemlerle, sanal yapılanmalarla Türkiye bir yere gidemez. Uluslararası alanda, bütün değerler alanında uluslararası değerler mukayese açısından ülkemiz her gün çöküşe gidiyor. Gelişen bir şey yoktur, bütün değerleri yozlaşmış, yozlaştırılmıştır. Devletin alt yapıları yapılamadığı için de yapılmak istenmediği için de anayasa ve başkanlık sistemi ile millet uyutulmaktadır." 

'TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SERVETİ'

Terör örgütünün servetine el konulmadığını söyleyen Tantan, "Bugün dikkat ederseniz iki siyasi parti terör örgütünün 35 ila 40 milyar dolar servetine el koymayı konuşmuyor. Müttefikimiz Amerika neden ülkemizin Kandil'e girmesini engelliyor. Bölücü terör örgütünü Amerika, Suriye'de, Kafkaslarda ve İran'da kullanacak mı? bunlara bakmak gerekir" dedi. DHA