Cim-Bom"un dünyaca ünlü son transferi Elano Blumer dün 4 yıllık resmi sözleşmeye imza atarken, yeni sezonda giyeceği 9 numaralı formayı da sırtına geçirdi.
Brezilyalı yıldız, Florya"da adeta medya ordusu tarafından takip edilen törende Cassio Lincoln"e göndermede bulundu, Fenerbahçe"deki vatandaşlarına da sıcak mesaj gönderdi. Elano, Lincoln"ün, sarı-kırmızılı takımdan problemli bir şekilde ayrıldığının hatırlatılması üzerine, “Tek ortak noktamız Brezilyalı olmamız. Hayata bakış açımız ve mantalitemiz çok farklı. Ben çalışmayı seven, özel hayatına da dikkat eden bir futbolcuyum. Lincoln"ü konuşmamız gerekli değil. Elimden geleni yaparak Galatasaray"a faydalı olmak istiyorum” dedi.
Rahat hareketleriyle dikkat çeken Eleno, Cim-Bom"u tercih etmesinde Rijkaard"ın etkisinin büyük olduğunu söyledi. Sambacı, “Haldun Üstünel ile üç gün boyunca Manchester"da birlikteydim. Rijkaard"ın burada bulunması, Galatasaray"ın tarihi ve çok önemli bir takım olması ve bana gösterilen yaklaşım hepsi bir bütün olarak buraya gelmemi sağladı. İlk düşüncelerimi anlatmam gerekirse çok iyi ve olumlu. Gelmeden önce bazı bilgiler de aldım. İstanbul bildiğim bir şehir. Galatasaray"dan bahsetmeme gerek yok. Çok büyük ve inanılmaz tarihe sahip bir kulüp” ifadelerini kullandı.

"Lucescu ile görüştüm"
Elano, Shakhtar Donetsk"te birlikte çalıştığı, Cim-Bom"un eski teknik patronu Mircea Lucescu ile görüştüğünü de belirterek, “Lucescu bana çok güzel şeyler anlattı. Ayrıca Galatasaray"ın eski futbolcuları Taffarel ve Capone ile de konuştum. Fenerbahçe"de forma giyen Brezilyalı futbolcuların hepsi arkadaşım. Onlarla buraya gelmeden önce konuştuk ve şakalaştık. Derbiyi heyecanla bekliyorum, ama maç içinde her şey değişir. Biz dışarıda arkadaş, sahada rakibiz” diye konuştu.
Eleno, Beşiktaş"la transfer görüşmesinin olmadığını sözlerine ekledi.



Taraftarı selamladı
Haldun Üstünel"in yanı sıra yönetim kurulu üyesi Murat Yalçındağ"ın da katıldığı törende Elano"ya 9 numaralı formasını, Galatasaray ve Türk Milli Takımı"nın unutulmaz ismi Coşkun Özarı teslim etti. Özarı, Elano transferi için sarı-kırmızılı yönetimi kutlayarak, sambacıya başarı diledi. Bu arada tesislerin önünde toplanan bir grup taraftar, Elano ve Üstünel lehine tezahürat yaptı. Brezilyalı yıldız yanlarına kadar giderek taraftarları selamladı.



Kontrolden geçti
Elano Blumer dün sabah ilk olarak sağlık kontrolünden geçirildi. Bakırköy Acıbadem Hastanesi"ne götürülen Brezilyalı yıldız burada çeşitli testlere tabi tutuldu. Sambacıya son olarak efor testi uygulandı.