Adana Kiremithane Anadolu Meslek Lisesi"nden geçen yıl mezun olan ve şu anda bir üniversitenin meslek yüksekokulunda öğrenimini sürdüren 19 yaşındaki D.A., 3 ay önce Milli Eğitim Bakanlığı"nın internet sitesine gönderdiği elektronik postayla, lise öğretmeni M.D., tarafından tecavüze uğradığını şikayet etti.

12 Mayıs 2008"de Adana"da TÜYAP Fuar Alanı"nda açılan, 62 okul ve kurumun katıldığı Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı"nı , 15 Mayıs 2008"de gezmeye gittiğini bildiren D.A., gönderdiği elektronik postada, fuarda rahatsızlandığını, okulun metal işleri öğretmeni M.D."nin, kendisinin de işinin bittiğini söyleyip, eve bırakmak üzerine otomobiline aldığını bildirerek, şu iddiada bulundu: “Öğretmen beni kendi evine götürdü. Evden bir şey alacağını söyledi. Ben otomobilde bekleyecektim. Ancak, bana, "Sen de eve çık, otomobilde bekleme, çevreden yanlış anlaşılmasın" dedi. Eve çıkınca bana su verdi, televizyonu açtı. Daha sonra da tecavüz etti. Eşinden boşanıp, benimle evleneceğini söyleyerek, beni evime götürdü. Bu olay sonrası, benimle birkaç kez daha cinsel ilişkiye girdi. Kandırıldığımı anlayınca olayı bazı öğretmenlere anlattım. Ancak, olayın üzerinden zaman geçtiğini söyleyip, bu olayı örtbas etmemi istediler.” Milli Eğitim Bakanlığı, e-posta ile yapılan şikayet üzerine okulda müfettiş görevlendirdi. Müfettişlerin yaptığı soruşturma sonrası hazırlanan dosya, Cumhuriyet Savcılığı"na iletildi. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, öğretmen hakkında "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Önümüzdeki günlerde Adana 1"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde tutuksuz yargılanacak olan öğretmen M.D., savcılıktaki ifadesinde suçlamayı kabul etmeyerek, “Fuar alanında rahatsızlanan öğrenciyi evine götürdüm. O tarihlerde bana cevapsız telefonlar geliyordu. Bir kez cevap verdim, bizim okulda öğrenci olduğunu söyleyen D.A., duygusal yaklaşım içinde olduğunu bildirdi. Ben rahatsız oldum. Hatta, bunu öğretmen eşime de anlattım. Öğrencilik yıllarında olup, unutulacağını söyleyerek, benim rahatsız olduğumu da görüp, "Üzerinde durma" diye destek olmaya çalıştı. Duygusal yakınlık duyup, onun isteğine cevap vermediğim için şikayet etmiştir” dedi.

E-postada dile getirdiği iddiaları soruşturma sırasında da tekrarlayan D.A. ise, “Öğretmenlere anlattığımı duyan M.D., bir öğretmenimle birlikte beni bir kadın doktoruna götürdüler, kızlık zarımı diktirdiler. Bir öğretmen de olayın üzerinden zaman geçtiği için şikayetimden bir şey çıkmayacağını söyledi” diye ifade verdi./milliyet