Sorumluluğum aile fertlerime karşı Kaset mağduru MHP Genel Başkan Yardımcısı Didinmez, “Özel yaşama alanıma girilmesi ve bazı teknik imkanlardan faydalanılarak uzunca bir zaman kayıt yapılması ve bunların montajlanıp vakti geldi diye de servis edilmesi en büyük insanlık suçlarından biridir” dedi
 
Sessizliğini koruyan ve İstanbul’daki aday tanıtım toplantısına da katılmayan kaset mağduru MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, dün yazılı bir açıklama yaptı. Didinmez açıklamasında “Montaj” vurgusu da yaparak sadece aile fertlerine karşı sorumlu olduğunu söyledi. Didinmez’in açıklaması şöyle:
 
ÖZEL HÜVİYET
 
Konumu ne olursa olsun insanların kendilerine ait bir tercihleri ve yaşadıkları özel bir hayatları olsa gerek. İnsanların hayatlarını yaşarken karşılaştıkları kişisel sorunları ve sıkıntıları olabileceği gibi aile hayatlarında ya da beraberliklerinde farklı gerekçelere bağlı halihazırdaki hallerinin dışında birtakım gelişmeler yaşanabilmektedir. Bu bir insani durumdur. Kişi, yapmak ve yaşamak istediklerini düşünür, zamanı gelince ilgilisiyle paylaşır. Dolayısıyla kişi haldeki yaşadıklarını tedbir olsun düşüncesiyle ilgilisinin dışında, başka bir ifadeyle kamuoyu ile paylaşmak zorunda değildir. Kişilerin yaşadıklarında kendisi ve muhatabını ilgilendiren hususlar ’özel’ bir hüviyet taşır. ’Özel hayat ve yaşama alanı’ hukuk sisteminde korunan ve kollanan en tabii kişi hak ve hürriyetlerinin başında gelir.
 
GÖZÜ DÖNMÜŞ FİGÜRLER
 
Böyle olması gerekirken, bugün ülkemizde siyasi rekabet içerisinde gözü dönmüş, vicdanı kararmış bazı siyasi figürlerin yapacakları bir şey kalmadığını anladıklarında başvurdukları bir metot olan ’siyasetin ve siyasetçinin özeli olmaz’ yalanına sarılmak suretiyle ’özel hayatlar’ sorgusuz sualsiz ifşa edilmekte ve buradan siyasi rant elde edilmeye çalışılmaktadır. İşte dün başkalarının olduğu gibi bugün de şahsım böyle bir durumla karşı karşıyadır. Hayatımda, geçmişten bugüne kadar anne-baba-eş-çocuk-akraba ilişkilerinde yaşadıklarım şahsımın özelidir. Özelimde yaşadıklarımda başkalarına verilen bir zarar söz konusu olmadığı gibi, hiçbir kişinin ya da kurumun merakını ve ilgisini gerektirecek kamusal bir yönü de yoktur. Buradaki sorumluluğum sadece aile fertlerine karşıdır.
 
İNSANLIK SUÇU
 
Aile hayatı hukukiliğini sürdürmeye devam ediyor olsa da bazı zamanlarda fiili varlığından bahsetmek mümkün olmamakta, bu hali doğuran şartlar ve gerekçeler hukuken bir sonuca ulaştırılıncaya kadar insanlar yaşadıklarını bırakın kamuoyu ile paylaşmayı en yakınları ile bile paylaşamamaktadırlar. Böyle bir durumu yaşayan kişinin siyasetle ilgileniyor olması bu gerçekleri de değiştirmemektedir. Böyle bir süreç içerisinde kimdir, nedir diye bir soru sorulmadan, muhatabının kamuoyundaki itibarını kaybettirmeye ve kişilik haklarını zedeleyici bir sonuca sebep olunacağı bilinerek ’özel yaşama alanıma’ girilmesi ve bazı teknik imkanlardan faydalanılarak uzunca bir zaman kayıt yapılması ve bunların montajlanıp ’ahlak istismarı’ yapılarak hikayelendirilmesi, vakti geldi diye de servis edilmesi en büyük insanlık suçlarından birisi olsa gerek. İleri demokrasiden dem vurulan ülkemizde yaşananlardan hareketle, esasında söylenecek ve konuşulan bir şey kalmamıştır.
 
OYUNUN PARÇASI
 
Ar,namus, ahlaktan bahsederek en büyük ahlaksızlığı yapanların aynaya baktıklarında kendi çirkefliklerini göreceklerini bildikleri için bakmadıkları günümüzde yine de bazı şeylerin anlaşılabilmesi ve bilinmesi için ifade edilmesi gerekmektedir. Söz konusu internet yayınlarının zamanlaması, şekli ve muhtevası, bunların ’haber değeri vardır’ diyerek bazı gazete ve televizyonlardaki takdim şekli dikkatle incelendiğinde, bunun bir program dahilinde planla yapıldığı şahsım ve diğer arkadaşlarımın üzerinden MHP’nin kurumsal kimliğinin hedef alındığı açıkça görülecektir. Konut dokunulmazlığının ihlal edildiği, kişi hak ve hürriyetlerinin çiğnendiği, kişiler üzerinden bütün bir camianın mahkum edilmeye çalışıldığı bu teşebbüslerin büyük bir oyun ve operasyonun parçası olduğu aşikardır.
 
BELDEN AŞAĞI VURUYORLAR
 
MHP’yi planlarının hayata geçirilmesinde en büyük engel olarak gören değişik kişiler ve mihraklar, dün farklı metotlar uygularlarken, bugün de esasında kendilerinde olmayan ’ahlak’ kavramının arkasına sığınarak ’belden aşağı vurma’ diye adlandırılan metodu kullanmaya başlamışlardır. Bu çirkin tezgahı kuranlar ve bundan medet umanlar ile ilgili hukuki süreç başlatılmıştır. Bilinmelidir ki, keser döner sap döner, bir gün gelir hesap döner.
 
Bahçeli’nin kararı bekleniyor
 
Didinmez’in açıklamasında “İstifa” vurgusu yapılmazken gözler yine MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye döndü. Didinmez ve diğer kaset mağduru İhsan Barutçu ile ilgili kararı MHP Lideri verecek. Bahçeli, İstanbul konuşmasında MHP’ye zarar verenlerle yola devam etmeyeceklerini belirtmişti. Bahçeli’nin Didinmez ve Barutçu’yu İstanbul aday tanıtım toplantısında görmek istemediğini ilettiği ve iki ismin bu nedenle toplantıya katılmadıkları da kulislerde konuşuluyor.
 
Özel Yetkili Savcılık inceleme başlattı
 
İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, MHP’ye mensup bazı kişilere ilişkin görüntülerin internet ortamında yayınlanmasıyla ilgili olarak inceleme başlattı. Söz konusu siyasi partiden bazı isimlerin özel hayatına ilişkin gizli çekilmiş görüntüleri art arda internet ortamında yayınlanmıştı. İncelemenin Özel Yetkili Savcı Ali Haydar tarafından yürütüldüğü öğrenildi.
 
 
vatan