Galatasaray"ın UEFA Avrupa Ligi"nde 2. ön elemedeki rakibi, Kazakistan"ın Tobol takımı oldu. Kostanay kentinin takımı olan ve 1967"de kurulan Mavi-Beyazlı kulüp, kuruluşundan bu yana toplam 5 kez isim değiştirdi ve 1995 yılında Tobol adını aldı. Avrupa"da bugüne kadar UEFA Kupası"nda 6, İnter Toto Kupası"nda ise 12 olmak üzere toplam 18 maça çıkarken, bu karşılaşmalarda 9 galibiyet, 2 beraberlik, 7 yenilgi aldı. Geçen sezon ise eski adıyla UEFA Kupası"nın 1. ön eleme turunda sahasında 1-0 yendiği Avusturya Wien"e deplasmanda 2-0 mağlup olarak elendi.

İlk maç deplasmanda
Halen devam eden 14 takımlı Kazakistan Ligi"nin 12. haftası itibariyle 20 puanla dördüncü sırada yer alan Kazak temsilcisinin bu sezonki en golcü ismi, 6 kez fileleri havalandıran Türkmen golcü Vladimir Bayramov. Teknik direktörlüğünü 5 sezondur Dmitriy Ogai"nin yaptığı Tobol, maçlarını yaklaşık 8 bin kişi kapasiteli Kostanay Stadyumu"nda oynuyor. Oyuncularının değeri 3 milyon 700 bin Euro olan takımın en değerli isimleri 900 bin Euro ile Chelyadinsky ve 850 bin Euro"luk Bulgar forvet Chilikov. Sarı-Kırmızılılar, zayıf rakibiyle ilk maçını 16 Temmuz"da deplasmanda, rövanşı ise 23 Temmuz"da sahasında oynayacak.

"En güçlüsü Tobol"a çıktı"
Avrupa Ligi"nde 1. ve 2. ön eleme kuraları dün İsviçre"nin Nyon kentine çekildi. UEFA Başkanı Michel Platini"nin önderliğindeki kura çekiminin ardından UEFA"nın sitesinde, “Tobol, 2. ön elemedeki en güçlü takımla eşleşti” yorumu yapıldı. Haberde, Kazak ekibinin Türk futbolunun devi Galatasaray karşısında işinin çok zor olduğu ifade edildi.

TOBOL"U TANIYALIM
Kuruluş: 1967
Stadı: Kostanay Stadyumu (8.323)
Başkan: Nikolai Panin
T.Direktör: Dmitriy Ogai
Renkleri: Mavi-Beyaz
Başarıları: Kazakistan Kupası Şampiyonu (2007)
Yaş ortalaması: 26
Takım değeri: 3.700.000 Euro

İDEAL ONBİRİ
Baginski, Chelyadinsky, Dimitrov, İrismetov, Nurdauletov, Kharabara, Ibraev, Baltiev, Chilikov, Golban, Bayramov