DTP"liler, 20 temmuz pazar günü Ankara"da yapacakları kurultay öncesi Diyarbakır"da iki gün sürecek konferans düzenledi. DTP il binasında yapılan konferansın açılışına DTP Genel Başkanvekili Emine Ayna, milletvekilleri Ahmet Türk, Selahattin Demirtaş, Ayla Akat Ata, Fatma Kurtulan, Bengi Yıldız, Osman Özçelik, İbrahim Binici, Gültan Kışanak ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir diğer DTP"li yöneticiler katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan DTP Genel Başkanvekili Emine Ayna, DTP"de gelinen süreci değerlendirmek ve nasıl bir politika yapılmasını tartışmak için kurultay öncesi konferans düzenlediklerini söyledi.

Abdullah Öcalan"ın İmralı Cezaevi"nde tek başında hücrede kaldığını hatırlatan Emine Ayna, “Sayın Abdullah Öcalan"ın saçları iradesi dışında kesilmiş ve kazıtılmıştır. Bu bir provokasyondur. Tek başına kalmasına ve 24 saat kameralar ile izlenmesine rağmen sürekli mazgalları açık bırakılarak rahatsız edilmek istenmektedir” dedi.

Konferans Ayna"nın konuşmasının ardından basına kapalı devam etti. Konferansta, bir hafta sonra toplanacak kurultayda seçilecek DTP yönetiminin de belirlenmesi bekleniyor.